Αλεξανδρούπολη: Το 2ο Σύστημα Προσκόπων αναζητεί στέγη

Σε αναζήτηση στέγης βρίσκεται αυτή την περίοδο και το 2ο Σύστημα Προσκόπων της Αλεξανδρούπολης, υπό το φόβο έξωσης από τον χώρο όπου στεγάζεται σήμερα και βρίσκεται στο παλιό Νοσοκομείο (επί της οδού Δήμητρας).

Μετά τις ανακοινώσεις περί αλλαγής ιδιοκτήτη του κτιρίου και τη συζήτηση που έχει προκαλέσει η διεκδίκησή του από το Δήμο και την Περιφέρεια ΑΜΘ, οι Πρόσκοποι ανησυχούν μήπως βρεθούν ξαφνικά “άστεγοι”, γι’ αυτό και ανήμερα του αγιασμού της νέας προσκοπικής χρονιάς έγινε ευθεία αναφορά στο θέμα.

Όπως είπε ο κος Λευτέρη Σταυρίδης, οι Πρόσκοποι είναι έτοιμοι να συζητήσουν οποιαδήποτε πρόταση για μεταστέγασή τους, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι ο χώρος θα ήταν ικανός να φιλοξενεί τα περίπου 100 παιδιά που παρακολουθούν τις δραστηριότητες του Συστήματος (και ενίοτε σε αυτά προστίθενται οι γονείς και τα ενήλικα μέλη).

Βέβαια, ο κος Σταυρίδης παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει σαφής εντολή “έξωσης”, ούτε όμως και διασφάλιση -με κάποιο τρόπο- της παραμονής του Συστήματος στο χώρο, συνεπώς η ανησυχία τους είναι μάλλον δικαιολογημένη. Η μόνη “επίσημη” κίνηση που έγινε σχετικά με το θέμα, ήταν μία αλληλογραφία με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

Ο αγιασμός της νέας προσκοπικής χρονιάς, τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του μετά το πέρας της τελετής επεσήμανε εμμέσως πλην σαφώς το θέμα της στέγασης του Συστήματος, λέγοντας πως ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι απόλυτα κατάλληλος για παιδιά – εννοώντας προφανώς ότι η εγκατάλειψη του κυρίως κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου και όσα αυτή συνεπάγεται,  δημιουργεί μία συνθήκη που σίγουρα δεν είναι η ιδανική ως χώρος άθλησης/ ψυχαγωγίας/ εκπαίδευσης παιδιών.