“Ανθρωπιστική βίζα” προτείνει Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

Πρόταση για χορήγηση “ανθρωπιστικής βίζας” κατέθεσε Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μία λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων anadolu, η “ανθρωπιστική βίζα” θα εκδίδεται στις πρεσβείες των χωρών προς τις οποίες θέλουν να ταξιδέψουν άνθρωποι που δικαιούνται διεθνούς προστασίας, ώστε να μην ρισκάρουν τις ζωές τους στα μονοπάτια που τους οδηγούν οι λαθροδιακινητές.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το 90% των αιτούντων άσυλο που έχουν φτάσει στην Ευρώπη, έχουν φτάσει μέσα από “παράνομα” μονοπάτια και έχουν ρισκάρει τις ζωές τους. Η Επιτροπή μάλιστα θα προτείνει στην Κομισιόν να ετοιμάσει και το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2019.

“Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρωπους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και αναζητούν διεθνή προστασία, αφού είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν πολλά και ασφαλή μονοπάτια για να φτάσουν στην Ε.Ε.”, δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκουιλάρ.