Περιφέρεια ΑΜΘ: Μέτιος και Ζαγναφέρης οι σίγουροι “μνηστήρες” της Περιφέρειας

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες  -ή και τους τελευταίους μήνες- για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά κανένας δεν είχε έως τώρα εκδηλώσει επίσημα την πρόθεσή του να σχηματίσει ψηφοδέλτιο, πλην του νυν Περιφερειάρχη και διαδόχου του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, Χρήστου Μέτιου.

Ο Χρήστος Μέτιος έχει δηλώσει ότι θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, παρά τις ενδοπαραταξιακές αμφισβητήσεις που έχει δεχτεί, ενώ κατά κάποιους πήρε πλέον και το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν και ο αρχηγός της ΝΔ δεν ονομάτισε ευθέως τον κο Μέτιο, ευρισκόμενος στην Άρτα και σε συνέντευξη τυπου που παραχώρησε εκεί, είπε μεταξύ άλλων ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τους έξι εν ενεργεία Περιφερειάρχες στις επόμενες εκλογές. Εν ενεργεία είναι και ο κος Μέτιος και πρόσκειται και στη Νέα Δημοκρατία, όμως κατά κάποιους ο “χρησμός” Μητσοτάκη μπορεί να είναι και διφορούμενος, λόγω του “περίεργου” καθεστώτος υπό το οποίο άρχει ο Χρήστος Μέτιος, αφού δεν εκλέχθηκε απευθείας, αλλά διαδέχθηκε τον θανόντα Γιώργο Παυλίδη. Οψόμεθα.

Κώστας Ζαγναφέρης: Θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

Πέραν του κου Μέτιου, υπάρχουν πολλοί ακόμη “γαλάζιοι” μνηστήρες της συγκεκριμένης θέσης, αλλά μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης σκέφτηκε φωναχτά και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον συγκεκριμένο θώκο. Σε γραπτή δήλωσή του που κοινοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ, ο κος Ζαγναφέρης, λέει:

“Μετέχοντας σχεδόν δέκα χρόνια στον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωρίζοντας από μέσα τα προβλήματά της, τις δυσλειτουργίες της αλλά και τις τεράστιες δυνατότητές της, αποφασίσαμε μια ομάδα αυτοδιοικητικών στελεχών, αλλά και ενεργών πολιτών να διεκδικήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας για την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Όλοι μας έχουμε πολιτικές καταβολές και δραστηριότητες, τις οποίες δεν απεμπολούμε, αλλά έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας αξιόλογης και ικανής ομάδας, ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης, όπως άλλωστε υποστηρίζουν διαχρονικά όλα τα κόμματα (όπως και η Νέα Δημοκρατία).
Στόχος μας είναι η επανεκκίνηση από το τέλμα που επήλθε από την απρόσμενη απώλεια του ιδρυτή της παράταξής μας Γ.Παυλίδη και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής μας.
Με όραμα, πίστη και γνώση θα διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη σας για να υλοποιήσουμε τις αξίες και τις προσδοκίες όλων μας.
Εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού μας.”

Παρέλαση ονομάτων για την θέση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Πέραν των δύο, η “Γαλάζια” καρέκλα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ -λέγεται στα πηγαδάκια- ότι διεκδικείται τουλάχιστον από ακόμη πέντε άτομα. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης που το “R” γνωρίζει με βεβαιότητα ότι ήδη κάνει επαφές για να ‘κλείσει’ συμβούλους για τον συνδυασμό του, ο νυν αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο πρώην Πρύτανης του ΔΠΘ Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, ο νυν αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης.
Σε αναζήτηση υποψηφίου Περιφερειάρχη και το ΚΙΝ.ΑΛ
Κι ενώ στη Νέα Δημοκρατία η κατάσταση φαίνεται να είναι κάπως μπλεγμένη, στο ΚΙΝ. ΑΛ. τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο απλά. Φαβορί για την “πράσινη” καρέκλα λογίζεται ο Κομοτηναίος Γιώργος Πεταλωτής, αν και δεν λείπει από την ατζέντα το όνομα του Εβρίτη Γιώργου Ντόλιου. Ο κος Ντόλιος βέβαια διακινούσε την πληροφορία ότι η συγκεκριμένη θέση θα τον ενδιέφερε υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ από το ΚΙΝ.ΑΛ. αποφεύγεται η ονοματολογία, παρά το γεγονός ότι στελέχη του Κινήματος παραδέχονται ότι αυτή την περίοδο εξετάζονται βιογραφικά.
Ο νυν “πράσινος” αρχηγός πάντως -ήτοι ο Φώτης Καραλίδης- μάλλον κάνει στροφή στην πολιτική του καριέρα επιθυμώντας πλέον μια θέση στα έδρανα της Βουλής και όχι στην αίθουσα “Γιώργος Παυλίδης” της Κομοτηνής. Το αν θα καταφέρει να τη διεκδικήσει βέβαια, είναι ένα άλλο ζήτημα.
Άγνωστες αι βουλαί του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως τηρεί σιγήν ιχθύος αναφορικά με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι και εκεί υπάρχει ένα θέμα. Ο νυν επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του κυβερνώντος κόμματος, ο κος Μενέλαος Μαλτέζος, λέγεται ότι έχει βάλει πλώρη για Βουλή, οπότε μάλλον δεν θα μπορέσει να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση. Αν αυτή η φημολογία επιβεβαιωθεί, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρει άλλο πρόσωπο χωρίς ως τώρα να “παίζουν” κάποια ονόματα.
Κατακλείδα σε όλα αυτά πάντως μπορεί να μπει μόνο το αξίωμα που οι παλιοί αυτοδιοικητικοί γνωρίζουν και λέει ότι σε όλες τις παρατάξεις ο επικεφαλής πρέπει να κατάγεται από τη Θράκη για να μπορεί να υπάρχει ελπίδα νίκης.