Έβρος: Όσα ξέρουμε για τις τρεις γυναίκες που βρέθηκαν μαχαιρωμένες στην ελληνική όχθη του ποταμού

Όλα τα χαρακτηριστικά μιας εγκληματικής ενέργειας έχει η υπόθεση που αποκαλύφθηκε αργά σήμερα (10/10) το μεσημέρι στην ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου στο ύψος του Πραγγίου του Δήμου Διδυμοτείχου, αλλά κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να πιστοποιήσει ότι πρόκειται για τέτοια.

Εκεί, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες εντοπίστηκαν οι σοροί τριών γυναικών, εκ των οποίων οι δύο -ή τουλάχιστον η μία- είναι ανήλικες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ηλικίες των τριών θηλέων κινούνται από 15 έως 25 ή 30 έτη και εικάζεται ότι έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους. Οι σοροί φέρουν τραύματα από μαχαίρι και μάλιστα η μία εκ των τριών φέρει περισσότερα από τις άλλες δύο. Εκτιμάται δε, ότι πρόκειται για γυναίκες ευρασιατικής καταγωγής που επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα παράτυπα.

Οι σοροί, που κείτονταν εκεί για τουλάχιστον δύο ημέρες εντοπίστηκαν από κατοίκους των πέριξ οικισμών, που ενημέρωσαν τις αρχές και αμέσως στο σημείο έσπευσαν ο Αστυνομικής Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜ-Θ Νίκος Μενεξίδης καθώς και ο ιατροδικαστής Θράκης Παύλος Παυλίδης, που διενήργησε την αυτοψία.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών και τα οριστικά πορίσματα δεν αναμένεται να ανακοινωθούν πριν από την προσεχή Παρασκευή.