“Ηθικόν ακμαιότατον” οι Εθνοφύλακες του Έβρου
Με τη συμμετοχή των ανδρών ταγμάτων Εθνοφυλακής διεξήχθη, χθες Κυριακή 07/10, η ΤΑΜΣ «ΤΧΗΣ (ΠΒ) ΜΙΝΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ» στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ.
Η Άσκηση διεξήχθη στην περιοχή Καλύβες Έβρου (Δέλτα Έβρου) στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 2018», στην Περιοχή Ευθύνης της XIIης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ». Σημειώνεται ότι ο “Παρμενίωνας” κορυφώνεται την Παρασκευή 12/10 παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παύλοπουλου, της υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, ενώ κατά ορισμένες πληροφορίες το παρών μπορεί να δώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την άσκηση παρακολούθησε και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.
O Αρχηγός, μετά το πέρας της ΤΑΜΣ, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εκτέλεσαν υποδειγματικά, μία υψηλών απαιτήσεων άσκηση. Επεσήμανε ότι Μόνιμο προσωπικό, Έφεδροι και Εθνοφύλακες της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ, συνεχίζουν επάξια το έργο του Ταγματάρχη (ΠΒ) Μινωτάκη, διασφαλίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας. Τόνισε τέλος, τη σημασία του επιθετικού πνεύματος, δείγμα του υψηλού ηθικού των Εθνοφυλάκων μας, οι οποίοι αποτελούν ισχυρή δύναμη αποτροπής στην περιοχή των συνόρων.
Γιατί η άσκηση λέγεται “Εμμανουήλ Μινωτάκης”
Ο Ταγματάρχης Μινωτάκης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην τριμερή Επιτροπή για την χάραξη των συνόρων, μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης (1923), συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της περιοχής του Δέλτα Έβρου (100 χιλ. στρέμματα), εντός της ελληνικής επικράτειας. Στη δραστηριότητα συμμετείχαν εκτός των ανδρών του Τάγματος Προκάλυψης και Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Φερών.