Αλεξανδρούπολη: Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον δολοφόνο μιας γατας

Σε 18 μηνες φυλάκισης με αναστολη καταδικάστηκε πρωτόδικα ένας άνδρας από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος πέρυσι είχε σκοτώσει μια γάτα χτυπώντας την στο κεφάλι με ένα δοκάρι. Επίσης το δικαστήριο του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Ο καταδικασθείς που είναι αστυνομικός στο επάγγελμα θα ασκήσει έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης οπότε η υπόθεση θα έχει συνέχεια. Πάντως πέρα από την ποινή του, έχει και το διοικητικό πρόστιμο που του επιβλήθηκε όταν έγινε η μήνυση σε βάρος του και το οποίο είναι 30.000 ευρώ. Σημειωτέον, το πρόστιμο αυτό θα κληθεί να το πληρώσει εφόσον η τελεσίδικη απόφαση είναι καταδικαστικη (αν αθωωθεί στο εφετείο μπορεί να κάνει διαδικασία διαγραφής του προστίμου).

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο δικαστήριο κατόπιν μήνυσης που είχε υποβάλει σε βάρος του αυτόπτης μάρτυρας. Το περιστατικό ειχε καταγραφεί περίπου έναν χρόνο πριν και αν και ο κατηγορούμενος είχε εξαφανίσει το κουφάρι του ζώου, είχαν βρεθεί ίχνη αίματος τα οποία είχαν αναλυθεί και είχε προκύψει ότι δεν ανήκαν σε άνθρωπο.

Τη δική του άνδρα που έγινε σήμερα 4 Οκτωβριου παρακολούθησε και ο πρόεδρος του φιλοζωικός σωματειου Κιβωτος της Αλεξανδρούπολης , χαιρετίζοντας την εφαρμογή του νόμου ειδικά τη σημερινή ημέρα, που όλη η υπόθεση αποκτά έναν περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα. Η 4η Οκτωβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στα ζώα.