Κ.Κ.Ε Έβρου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Μόνο εθιμοτυπική δεν μπορεί να θεωρηθεί η επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη μια εβδομάδα μετά την «γύρα» του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, που διαφήμισε το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, τη «δημοσιονομική προσαρμογή» που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση, αλλά και την προσήλωση της στο ρόλο του σημαιοφόρου των Αμερικανονατοικών συμφερόντων στην περιοχή, βυθίζοντας τη χώρα όλο και βαθύτερα στο τέλμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Ο πρέσβης μαζί με ντόπιους «καλοθελητές» συζητούν για το πώς θα μετατραπεί η περιοχή με αιχμή το λιμάνι,  σε «κόμβο» διαμετακόμισης εμπορευμάτων και Ενέργειας. Άλλωστε ωμά ομολογούν οι Αμερικάνοι πως δεν έχουν στόχο να το αξιοποιήσουν απλά ως «πύλη εισόδου» για το αμερικανικό φυσικό αέριο στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, αλλά και προς αντιμετώπιση της «ρωσικής επιρροής» και για να επιβλέπονται τα κρίσιμα Στενά, καθώς από εκεί κατεβαίνουν ρωσικά πλοία.

Αυτό μόνο ως προεόρτιο αν σκεφτούμε το τι μπορεί πρακτικά να σημαίνει για τον λαό της πόλης  σε μια όξυνση των σχέσεων ΗΠΑ – Ρωσίας, η οποία κυοφορείται.

Η εργατική τάξη πρέπει να απαντήσει, απορρίπτοντας τις ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις ως «διέξοδο» και διεκδικώντας την απεμπλοκή της χώρας από τις λυκοσυμμαχίες των κυβερνήσεων και της αστικής τάξης.

Ο λαός της περιοχής πρέπει να ακολουθήσει τον αγωνιστικό δρόμο που προτείνουν οι επιτροπές ειρήνης και τα σωματεία της περιοχής και να δείξει έμπρακτα την αντίθεση του συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 3/10 ώρα 18:30 μπροστά στο δημαρχείο.

 

ΚΚΕ ΤΕ  Εβρου