Όσα ξέρουμε ως τώρα για το πρόγραμμα του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη

Με το τακτικό δρομολόγιο από την Αθήνα για την Αλεξανδρούπολη θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα του Έβρου ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Ο κος Πάιατ θα επισκεφτεί την πόλη την Τετάρτη 03 Οκτωβρίου ηγούμενος μίας αντιπροσωπείας του εν Ελλάδι αμερικανικού διπλωματικού σώματος με στελέχη από την πρεσβεία των Αθήνων αλλά και του Προξενείου της Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι αναμενόμενο, η επίσκεψή του προγραμματίζεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ωστόσο πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι θα έχει συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ενώ θα επισκεφτεί και το λιμάνι.

Η σειρά των επισκέψεων δεν είναι απαραίτητα αυτή με την οποία παρατέθηκαν, ωστόσο οι δηλώσεις του θα γίνουν σε συγκεκριμένη ώρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς. Επίσης κάποιες από τις συναντήσεις του, κατόπιν κοινής απόφασης των εμπλεκόμενων δεν θα τύχουν δημοσιογραφικής κάλυψης, ενώ σε άλλες, τα αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν με δελτίο τύπου.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν θα διανυκτερεύσει στην Αλεξανδρούπολη και η επιστροφή του στην Αθήνα, θα γίνει επίσης με τακτικό αεροπορικό δρομολόγιο.