Τουρκία: Η Αττάλεια 11.000.000 τουρίστες το πρώτο 9μηνο του 2018

Περισσότεροι από τον πληθυσμό της Ελλάδας είναι οι τουρίστες που έχει δεχθεί από την αρχή του χρόνου έως σήμερα η περιοχή Αττάλεια στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τους τουριστικούς φορείς της χώρας, η Αττάλεια δέχθηκε 11 εκ τουρίστες από την αρχή του χρόνου έως σήμερα, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα της σε σχέση με πέρυσι κατά 25%.

Η Αττάλεια βρίσκεται στη νότια ακτή της Τουρκίας και έχει δημιουργηθεί κατά τους ελληνιστικούς χρόνους. Τουτέστιν περιβάλλεται από πολλούς και αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, που σε συνδυασμό με τις ακτές της την καθιστούν -κατά πολλούς- την “Πρωτεύουσα του Τουρισμού” για την Τουρκία.

Ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι φέτος την Τουρκία έχουν επισκεφθεί έως τώρα συνολικά 27 εκ τουρίστες, ενώ η κίνηση της Αττάλειας -πάντα με βάση τα επίσημα στοιχεία του τουρκικού κράτους- έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2014, δηλαδή πριν την έναρξη της κρίσης στον τουρισμό της γείτονος που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πολιτική αστάθεια και τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα.