“Στα όπλα” οι Επιτροπές Ειρήνης της ΑΜΘ ενόψει της επίσκεψης του Αμερικανού Πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη

“Θέσεις μάχης” λαμβάνουν οι επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ενόψει της επίσκεψης του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 03 Οκτωβρίου.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης θα ηγείται αμερικανικής αντιπροσωπείας στην οποία θα συμμετέχουν και αξιωματούχοι των ΗΠΑ που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα έχει σειρά επαφών στην Αλεξανδρούπολη με εκπροσώπους φορέων και αρχών. Αν και το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί θεωρείται βέβαιο ότι η αντιπροσωπεία υπό τον Πάιατ θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος και άλλους.

Η επίσκεψη αυτή θα ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητη από τις Επιτροπές Ειρήνης της ΑΜ-Θ, που καλούνται να αποφασίσουν τον τρόπο της διαμαρτυρίας τους, σήμερα Παρασκευή 28/09 στην Αλεξανδρούπολη και το ξενοδοχείο Αθηνά στις 18.30. Η πρόσκληση απευθύνεται και σε όλα τα σωματεία που ενδιαφέρονται ενώ στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε ρόλο σημαιοφόρου των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς αυτούς. Θέτει σε άμεσο κίνδυνο τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς. Η ανάγκη της λαϊκής κινητοποίησης ενάντια στα σχέδια αυτά προβάλλει επιτακτική”.