«Μαύρα Πρόβατα»: Online Δίκτυο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής Εφήβων

Οι έφηβοι αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα που σχετίζονται με το bullying στο σχολικό τους περιβάλλον, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη σεξουαλική τους ταυτότητα, τον πειραματισμό με τις ουσίες ή τις δυσλειτουργίες μέσα στην οικογένεια, χωρίς να τους είναι εύκολο να τα μοιραστούν και να λάβουν ουσιαστική υποστήριξη.

Η εμπειρία του ΚΕΘΕΑ έχει δείξει ότι οι έφηβοι δύσκολα προσεγγίζουν μία παραδοσιακή δομή υποστήριξης προκειμένου να μιλήσουν για όλα εκείνα που τους προβληματίζουν. Bullying, πειραματισμός με τις ουσίες, ενδοοικογενειακή βία, θέματα σεξουαλικής ταυτότητας.

Τα ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ είναι το καινοτόμο project του ΚΕΘΕΑ που έχει στόχο να μιλήσει στη γλώσσα τους και να τους «συναντήσει» στο χώρο τους: το Διαδίκτυο. Η online πλατφόρμα «Μαύρα Πρόβατα» που θέλει να δημιουργήσει το ΚΕΘΕΑ, έρχεται να καλύψει το κενό αυτό, προσφέροντας στους εφήβους έναν ασφαλή διαδικτυακό χώρο, όπου θα μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα, εμπιστευτικά, ανώνυμα, δωρεάν και με ειδικούς, για όλα εκείνα που τους απασχολούν, λαμβάνοντας ψυχολογική υποστήριξη και ενημέρωση.

Τα ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ θα φιλοξενούνται στην crowdfunding πλατφόρμα act4greece της Εθνικής Τράπεζας για τους επόμενους 4 μήνες και χρειαζόμαστε και τη δική σας υποστήριξη για να υλοποιηθούν. Αναζητούμε συμμάχους σε κοινωνικά υπεύθυνες εταιρείες των οποίων το αντικείμενο είναι οι νέες τεχνολογίες, αλλά και εκείνες που στο επίκεντρο των δράσεων ΕΚΕ έχουν την υποστήριξη νέων.

Ενισχύστε εδώ https://www.act4greece.gr/challenge/mavra-provata-el/?c=  τη δράση ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, προκειμένου κανείς έφηβος να μην αισθάνεται μαύρο πρόβατο.