Εξαντλήθηκαν τα “γραμματόσημα του μικροσκοπίου” της Μαρίας Λαμπροπούλου

Στην ιστορία περνούν πλέον τα λεγόμενα “γραμματόσημα του μικροσκοπίου”, που είχε δημιουργήσει η Παθολογοανατόμος και καθηγητρια της Ιατρικης από την Αλεξανδρούπολη Μαρία Λαμπροπούλου και είχαν υιοθετήσει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Η επονομαζόμενη σειρά “Επιστήμη και Τέχνη” είχε παρουσιαστεί στο κοινό στις 19 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση που είχε γίνει στην Αλεξανδρούπολη και περιελάμβανε πέντε γραμματόσημα – όλα φτιαγμένα με την τεχνική που γνωριζει καλά η κα Λαμπροπούλου και πρόκειται για την “δέσμευση” εικόνων από τα δείγματα που αναλύει καθημερινά στο μικροσκόπιο της.

Η κα Λαμπροπούλου ασχολείται με την ανάλυση δειγμάτων βιοψίας μέσα από τα οποία μπορεί να διακρίνει καλλιτεχνικό αποτέλεσμα καθώς έχει “φωτογραφίσει” δεκάδες πίνακες και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η σειρά των γραμματοσήμων περιελάμβανε 2.850.000 τεμάχια και επρόκειτο να διατίθενται μέχρι τον Μάρτιο του 2020. Όμως, όπως φάνηκε τα γραμματόσημα αυτά προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον στους φιλοτελιστές και έτσι εξαντλήθηκαν μολις πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία τους.

Η σειρά δεν θα επανατυπωθεί και αυτό σημαίνει ότι τα γραμματόσημα του μικροσκοπίου θα διακινούνται πλέον ανάμεσα στους συλλέκτες και τους φιλοτελιστές.

Η κα Λαμπροπούλου είναι καθηγήτρια Ιατρικης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι το Ίδρυμα δεν προμηθεύτηκε ποτέ την ιστορική -οπως αποδείχθηκε- σειρά γραμματοσήμων.