Αλεξανδρούπολη: Ο “Αλέξιος Κομνηνός” επανασυστήνει το μουσείο του

Σε φάση ανασύστασης του Μουσείου του και της εν γένει λαογραφικής του Συλλόγης βρίσκεται ο ποντιακός σύλλογος της Αλεξανδρούπολης “Αλέξιος Κομνηνός”. Ο “Αλέξιος Κομνηνός” είναι ένας πολιτιστικός φορέας με μακρά παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Αλεξανδρούπολης, επικεντρωμένος στη διατήρηση των ηθών και των εθίμων του ποντιακού Ελληνισμού.

Αυτή την περίοδο που οργανώνει τη λαογραφική του συλλογή και αναδιοργανώνει το μουσείο του, έχει ζητήσει τη συνδρομή του δήμου Αλεξανδρούπολης. Το κόστος όλης αυτής της διαδικασίας έχει προϋπολογιστεί από τον Σύλλογο στις 53.000 € ενώ ο δήμος αποφάσισε να ενισχύσει με 10.000 €.

Το θέμα της ενίσχυσης του Συλλόγου για αυτή του την προσπάθεια συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατόπιν εισήγησης του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Παντελίδη.

Αρνητικά επί της επιχορήγησης τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης, θεωρώντας το ποσό υπέρογκο και σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση του δήμου ενδεχομένως να σχετίζεται και με τη συμμετοχή του “Αλέξιου Κομνηνού” στη φετινή διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού.