Αλεξανδρούπολη: Η Νατάσα Γκαρά επισκέφθηκε την Άβαντος

Κοινωνός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι της Αλεξανδρούπολης που ως επί το πλείστον κατοικούν στην οδό Άβαντος και τις παρυφές της, έγινε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά επισκέφθηκε τον Σύλλογο “Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη” του οποίου προεδρεύει ο κος Γιασάρ Δαγλή συνοδευόμενη και από τον πρόεδρο του ΟΛΑ κο Χρήστο Δούκα. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης παραμονής της εκεί συναναστράφηκε αρκετά μέλη του συλλόγου, που ταυτόχρονα φυσικά είναι και διαβιούντες της συνοικίας και ενημερώθηκε για τη δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν.

Η έλλειψη κάδων, η έλλειψη βασικών υποδομών όπως η αρίθμηση των δρόμων, η απουσία αποχέτευσης, η παραβατικότητα, η ανεργία ήταν μόνο μερικά από τα προβλήματα που της αναφέρθηκαν με στόχο να αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί στη συνοικία των περίπου 3.000 ατόμων.

Η ίδια δεν ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ωστόσο ανέλαβε την υποχρέωση να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη προκειμένου να συζητήσουν από κοινού τα προβλήματα να ενημερωθεί για το πως μπορεί και η ίδια ως βουλευτής να συνδράμει τον Δήμο ώστε να δώσει λύσεις.

Επιπλέον ανελαβε την υποχρέωση να διερευνήσει την κατάρτιση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για τη βοήθεια των ανθρώπων αυτών σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία ή έστω την τροποποίηση υπαρχόντων, ώστε να συμπεριλαμβάνουν και τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα. Για το λόγο αυτό άλλωστε, ζήτησε από τον πρόεδρο αλλά και τα μέλη του Συλλόγου να καταγράψουν και να κατηγοριοποιήσουν τις ανάγκες, έτσι ώστε να επιχειρηθεί η εξεύρεση στοχευμένων λύσεων.