Αλεξανδρούπολη: Ο αντίλογος του Βαγγέλη Λαμπάκη στην παραίτηση Ιντζεπελίδου

“Καλόταξιδη σε ό,τι κι αν επιλέξει” ευχήθηκε ο Βαγγέλης Λαμπάκης στην Ελένη Ιντζεπελίδου που δήλωσε γραπτώς την αποχώρηση της από την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” την Παρασκευή. Στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που ήταν προγραμματισμένη τη συγκεκριμένη ημέρα, ο κος Λαμπάκης καυτηρίασε κατ’ αρχήν το γεγονός ότι η κα Ιντζεπελίδου επέλεξε να δηλώσει την παραίτησή της μέσω αλληλογραφίας και όχι δια ζώσης:

“Ο σεβασμός απέναντι στους 40 δημοτικούς συμβούλους στο προεδρείο αλλά και στο δήμαρχο λέει ότι αυτός ο οποίος παραιτείται από την παράταξη και από την Οικονομική Επιτροπή έρχεται εδώ -και δέχεται και ερωτήσεις ενδεχομένως από το Σώμα- αλλά ο σεβασμός λέει ότι έρχεται διά ζώσης”, είπε ο δήμαρχος και εν συνεχεία έδωσε τη δική του εκδοχή στις αιτιάσεις που προέβαλε η κα Ιντζεπελίδου, αιτιολογώντας την απόφασή της για την αποχώρηση:

“Σέβομαι τις απόψεις της κας Ιντζεπελίδου, αλλά τις απορρίπτω απολύτως και τις τρεις – διότι τρεις απόψεις έχει. Ποιες είναι οι απόψεις βάσει των οποίων φεύγει από την παράταξη μας;” διευκρίνισε ο κος Λαμπάκης και εν συνεχεία ανέλυσε το σκεπτικό του:  

“Πρώτον, λέει ότι δεν γινόταν διάλογος μέσα στην παράταξη μας. Να σας πω ότι η κα Ιντζεπελίδου εδώ και πολύ καιρό δεν βρίσκεται ουσιαστικά στην παράταξή μας, δεν θέλει εδώ και πολύ καιρό να έρχεται στις παρατάξεις. Επομένως το διάλογο τον οποίον λέει ότι δεν είχαμε – και τη δημοκρατικότητα, η κα Ιντζεπελίδου τα καταπάτησε χωρίς να έρχεται μεσα στις παρατάξεις όπου συζητήτάγαμε όλα τα θέματα δημοκρατικά […].

Δεύτερον για την πεζοδρόμηση της Κύπρου. Η πεζοδρόμηση της Κύπρου είναι αυτή που είναι αυτή που πήραμε ως απόφαση μετά από πέντε διαβουλεύσεις στις οποίες η κα Ιντζεπελίδου επίσης δεν ήταν και επίσης δεν είδα πουθενά να αντέδρασε. Επόμενως μία επιστημονικά τεκμηριωμένη και μία απόφαση που ακουμπάει πάνω σε παραδείγματα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λόγο μετά από τόσα χρόνια, για να φύγει κάποιος από μία παράταξη. 

Τρίτον, το σχολείο της Άνθειας. Είναι αστείο -και δεν θα το χαρακτηρίσω διαφορετικά γιατί είπα σέβομαι τις απόψεις της- να έρχεται προχθές στο γραφείο μου, να μου βάζει το ακουστικό στο αυτί για να μιλήσω με τη διευθύντρια του Γυμνασίου της Άνθειας, για να κατασκευάσει ένα περιστατικό προκειμένου να το προβάλει ως αιτία αποχώρησης από την παράταξη. Το Γυμνάσιο της Άνθειας, όπως και όλα τα άλλα γυμνάσια, λύκεια και τα λοιπά έχουν την ίδια εξυπηρέτηση από τα λίγα εφόδια που έχουμε. Στο πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ έχει μπει για 150 τμ υδρομονώσεις εξωτερικών τοίχων, έχει μπει 200 τμ αποκαταστάσεις κεραμοσκεπών, πήγαμε πριν από λίγες μέρες, και επίσης το Γυμνάσιο Ανθείας έχει αποκαταστάσεις φθορών επιχρισμάτων 400 τ.μ. Αν ήθελε η κα Ιντζεπελίδου να μάθει τι έχουμε βάλει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για το Γυμνασιο Ανθείας -και για όλα τα γυμνάσια- θα έβλεπε ότι το γυμνάσιο Ανθείας έχει την ίδια συμπεριφορά που έχουν όλα τα σχολεία. Ήθελε να δημιουργήσει έναν λόγο”. 

Η παραίτηση της κας Ιντζεπελίδου αφήνει την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” με τρεις λιγότερους συμβούλους λιγότερους καθώς πριν από αυτήν έχουν αποχωρήσει / διαγραφεί από την παράταξη οι κ.κ. Μαυρίδης και Μυτιληνός.

Δείτε εδώ το κείμενο της παραίτησης της κας Ελένης Ιντζεπελίδου