Αλεξανδρούπολη: Κάηκαν τέσσερα φορτηγά της “Ανακυκλωτική”

Σε περίπου εκατομμύριο ευρώ υπολογίζεται το κόστος της ζημίας που υπέστη η εταιρία “Ανακυκλωτική” στην Αλεξανδρούπολη μετά την ολοκληρωτική καταστροφή τεσσάρων φορτηγών της από πυρκαγιά.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Κώστας Κρομμύδας δηλώνει απερίφραστα ότι η περιουσία του έχει γίνει στόχος εμπρηστών και σε αυτό κατατείνουν αρκετές ενδείξεις, χωρίς όμως να έχει βγει επίσημο πόρισμα από τις αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα επί της υπόθεσης.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πάντως ότι υπήρχε μεγάλη τομή στην περίφραξη της εταιρίας που βρίσκεται εκτός Αλεξανδρούπολης – περίπου στο ύψος της εξόδου της εγνατίας οδού για τη Βιομηχανική Περιοχή (Αμφιτρίτη).

Παρά το γεγονός ότι ο χώρος φυλάσσεται, ασφαλεις πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι έμεινε αφύλακτος για περίπου τρία τέταρτα το βράδυ του Σαββάτου, οπότε και εκδηλώθηκε η φωτιά (σ.σ. επρόκειτο για το διάστημα από την αποχώρηση του προσωπικού μέχρι την άφιξη του φύλακα).

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε τέσσερα φορτηγά της εταιρίας, ένα εκ των οποίων ήταν προσφάτως αποκτηθέν και επρόκειτο να ταξιδέψει για Θεσσαλονίκη μεταφέροντας σκραπ. Και τα τέσσερα οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ ο ιδιοκτήτης μιλάει για συντονισμένη επίθεση εναντίον του και συσχετίζοντας το συμβάν με όλα τα προηγούμενα που έχουν σημειωθεί εις βάρος του και εις βάρος μελών της οικογένειας και του περιβάλλοντός του κατά τη διάρκεια του χειμώνα που πέρασε (εμπρησμοί αυτοκινητων και βαρέων οχημάτων).

Ο ίδιος δηλώνει απροστάτευτος από την Αστυνομία, καθώς νιώθει ότι έχει στοχοποιηθεί από αγνώστους, αλλά αυτό δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τις αρχές.

Η φωτιά στην “Ανακυκλωτική” τέθηκε εν τελει υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και χωρίς να επεκταθεί στις διοικητικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Μετά την κατάσβεση, η Π.Υ, περιέχυσε τα καμμένα οχήματα με ειδικό αφρό.