Η Νέα Δημοκρατία δεν βλέπει την ώρα να κυβερνήσει και “μοιράζει” ειδήσεις στον Έβρο

Πολυμελή κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας περιοδεύουν αυτές τις ημέρες σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, με στόχο να καταγράψουν ή να επικαιροποιήσουν -κατά δήλωση της Μισέλ Ασημακοπούλου- τα προβλήματα όλων των Νομών και να τα μεταφέρουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εν όψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Με την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία των εγκαινίων της έκθεσης “θα προβεί σε μια ακατάσχετη παροχολογία που ξέρει ότι δεν θα υλοποιήσει αφού δεν θα ξαναβγεί”, τα επικοινωνιακά επιτελεία του Κυριάκου Μητσοτάκη συντάσσουν για τον αρχηγό της ΝΔ μία ομιλία με κοστολογημένα και εφαρμόσιμα μέτρα αμά τη αναλήψη της κυβέρνησης, όποτε γίνουν οι Εθνικές Εκλογές.

Από την Αλεξανδρούπολη πάντως, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως θα γίνουν εκλογές μεσα στο φθινόπωρο. Σημείωσε ότι μέχρι πρότινος είχε αυτή την πεποίθηση, αλλά μετά τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού θεωρεί οτι η κυβέρνηση δεν θα κάνει την προκήρυξη των εκλογών άμεσα “εκτός αν ο Αλέξης Τσίπρας θελήσει να κάνει μία ηρωική έξοδο”, όπως είπε συγκεκριμένα.

Διά στόματος Αθανασίου ήρθε και η πρώτη εξαγγελία αυτού του κλιμακίου, η οποία αφορά την Αλεξανδρούπολη και έχει να κάνει με το δικαστικό της μέγαρο. Λόγω πρότερης πολιτικής και επαγγελματικής ιδιότητας, ο κος Αθανασίου αν και είχε στην ευθύνη του την επίσκεψη στη Σαμοθράκη, επισκέφθηκε και το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολη για να διαπιστώσει ότι “είναι ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο, που όμως δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των δικαστηρίων” και ως εκ τούτου “μόλις η Νέα Δημοκρατία αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα φροντίσει για τη μεταφορά του δικαστηρίου σε άλλο κτίριο” είπε ο πρώην υπουργός, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει αν η μεταστέγαση θα γίνει σε υπάρχουν κτίριο ή σε κάποιο που θα κατασκευαστεί γι’ αυτό το σκοπό.

Μισέλ Ασημακοπούλου: “Θα ξανάρθω”

Το κλιμάκιο που ασχολήθηκε περισσότερο επισταμένα με τον δήμο Αλεξανδρούπολης αποτελούνταν από τους: Γιάννη Βρούτση, Φωτεινή Αραμπατζή και Μισέλ Ασημακοπούλου. Η είδηση της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν τα τρία στελέχη της ΝΔ είναι ότι η κα Ασημακοπούλου ήδη σχεδιάζει την επιστροφή της στην Αλεξανδρούπολη που όμως θα έχει συγκεκριμένη ατζέντα και θα περιλαμβάνει επαφές με τους εκπροσώπους όλων των τοπικών media κάθε είδους (τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και sites).

Ως υπεύθυνη Ψηφιακής Πολιτικής, η κα Ασημακοπούλου δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδιαφέρεται για το μέλλον και τη βιωσιμότητα του περιφερειακού τύπου και στο ίδιο πλαίσιο ενέταξε την προσπάθεια καταπολέμησης των fake news. “Δεν φοβόμαστε τα fake news, αλλά να μη ξεχνάμε ότι πίσω από αυτά υπάρχει απλώς η αλήθεια”, είπε η κα Ασημακοπούλου, σημειώνοντας ακόμη ότι “στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στα ελληνικά δεδομένα καθώς η καταπολέμηση των fake news, είναι πρωτίστως θέμα Δημοκρατίας”. 

Το τριμελές κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη ολοκλήρωσε με ομιλία στο Επιμελητήριο. Η αντίστοιχη συγκέντρωση της Ορεστιάδας ματαιώθηκε λόγω πένθους (σ.σ. έφυγε από τη ζωή παλαιό στέλεχος των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας). Η επίσκεψη στη Σαμοθράκη με επικεφαλής τον κο Αθανασίου ολοκληρώνεται την Κυριακή.