Κίνηση – ρεκόρ φέτος το καλοκαίρι στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Σε ιστορικά επίπεδα κινήθηκε φέτος η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης φέτος το καλοκαίρι (σ.σ. ως καλοκαιρινή περίοδο ορίζεται το διάστημα από 01.05 έως 21.08). Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αερολιμενάρχη Στέλιου Ζαντανίδη, η κίνηση ήταν σε επίπεδα 2009!

Σε αριθμούς μιλώντας, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης κινήθηκαν φέτος το καλοκαίρι περίπου 83.000 άτομα και αριθμός αυτός αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα αν σκεφτεί κανείς ότι αναφέρεται μόνο σε επιβάτες εσωτερικού, αφού ο “Δημόκριτος” δεν εξυπηρετεί πτήσεις εξωτερικού – με εξαίρεση τις λίγες πτήσεις για Κύπρο και τις πτήσεις τσάρτερ των 600 Γαλλοεβραίων.

Η αυξημένη κίνηση του αεροδρομίου αποτυπώθηκε και στους τζίρους των καταστημάτων που λειτουργούν εντός του, ενώ σε ποσοστίαια κλίμακα η αύξηση σε σχέση με πέρυσι αγγίζει το 33%. Ο μήνας με την μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά με πέρυσι είναι ο Ιούλιος κατά τη διάρκεια του οποίου η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 40%.

Αυτό που πρέπει επίσης να σημειωθεί είναι ότι οι δύο εταιρίες που εξυπηρετούν τις πτήσεις εσωτερικού (Αλεξανδρούπολη – Αθήνα – Αλεξανδρούπολη) δήλωσαν ήδη την πρόθεσή τους να παραμείνουν στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” και τον χειμώνα και μάλιστα με μεγάλα αεροσκάφη.

Συμπερασματικά πάντως, η μεγάλη αυτή αύξηση της κίνησης -λέει ο κος Ζαντανίδης- “μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή διαφήμιση για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης καθώς υποδηλώνει βιωσιμότητα πτήσεων και άρα δίνει καλή εντύπωση στις αεροπορικές εταιρίες”.