Αλεξανδρούπολη: Διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές από φωτιά

Λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα της Τρίτης 04/09 ήταν που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης κλήση για φωτιά σε διαμέρισμα της οδού Κοτίου 1 (συμβολή με Κωνσταντινουπόλεως).

Η επέμβαση των οχημάτων και των πληρωμάτων ήταν άμεση και κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά μόνο στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, στο οποίο είχε εκδηλωθεί. Παρ’ όλα αυτά το συμβάν αναστάτωσε ιδιαίτερα την πολυκατοικία, αλλά και τη γειτονιά γενικά κυρίως λόγω του πυκνού καπνού που προκλήθηκε από τη φωτιά.

Η οικοδομή στην οποία βρίσκεται το διαμέρισμα αριθμεί πάρα πολλά διαμερίσματα, οι ένοικοι των οποίων πέρασαν αρκετή ώρα στα μπαλκόνια τους με βρεγμένες πετσέτες στα πρόσωπά τους, προκειμένου να περιορίσουν την εισπνοή του καπνού. Πολλοί από αυτούς είπαν στο “R” ότι για λίγη ώρα η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και επικράτησε η εντύπωση ότι η φωτιά είχε επεκταθεί σε μεγάλο μέρος της οικοδομής. Χαρακτηριστικό είναι επίσης και το γεγονός ότι ο καπνός “ενόχλησε” και ενοίκους πολυκατοικιών σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την εν λόγω πολυκατοικία, που δεν είχαν και οπτική επαφή με το συμβάν καθώς η φωτιά ήταν χαμηλά (σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου).

“Άνοιξα την πόρτα και την έβαλα μέσα στο σπίτι μου (εν. την ένοικο του καμμένου διαμερίσματος) αλλά ευτυχώς είχε προλάβει να σκεπάσει το στόμα της με μία κουβέρτα” λέει στο “R” η ένοικος του απέναντι διαμερίσματος, από αυτό στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά. “Ο καπνός ήταν πάρα πολύ πυκνός και η ζέστη πάρα πολλή” περιγράφει, “αλλά ευτυχώς η γυναίκα είναι καλά και αυτό έχει σημασία”.

Η ένοικος του σπιτιού είναι μία 50χρονη γυναίκα, η οποία ζούσε στο διαμέρισμα με τον σκύλο της, ο οποίος διασώθηκε από τους πυροσβέστες έχοντας βρει καταφύγιο στο μπαλκόνι. Η 50χρονη είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μάλιστα έχοντας πεισθεί ότι ο τετράποδος συγκάτοικος της είναι καλά.

Το διαμέρισμα υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές και η αιτία της φωτιάς θα διερευνηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρολογικό του σύστημα. Λόγω του καπνού ζημιές υπέστησαν και αρκετά ακόμη διαμερίσματα της πολυκατοικίας.