Ζευγάρι από τη Βουλγαρία αποφάσισαν να παντρευτούν στην Αλεξανδρούπολη επειδή είναι όμορφη πόλη

Το ηλιοβασίλεμα στο Θρακικό Πέλαγος ιδωμένο από την Αλεξανδρούπολη διάλεξαν για φόντο στην ένωσή τους με τα δεσμά του γάμου, ο Ιβάν και η Μαρία από τη Βουλγαρία, που περνούν στην ιστορία ως το πρώτο ζευγάρι που τέλεσε συμβολικό γάμο στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Ο Ιβάν και η Μαρία κατάγονται από τη Βουλγαρία όπου ζουν οι οικογένειες τους και οι ίδιοι ζουν στη Γερμάνια, ωστόσο η απόφαση τους να παντρευτούν στην Αλεξανδρούπολη ήταν απολύτως συνειδητή επειδή τους αρέσει η πόλη.

“Επισκεπτόμαστε την Αλεξανδρούπολη συχνά για διακοπές και για να δούμε συγγενείς που ζουν εδώ για χρόνια” λέει στο “R” ο Ιβάν, ο οποίος υποδέχθηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Μαρία, στο χώρο που είχε διαμορφωθεί ειδικά στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου Astir Grand Hotel Egnatia. “Αγαπάμε ιδιαίτερα αυτό το ξενοδοχείο, όλοι είναι άψογοι επαγγελματίες και η Μαρία έχει περάσει εδώ πολλές διακοπές στα παιδικά της χρόνια. Οπότε θέλαμε να επαναφέρουμε και εκείνες τις αναμνήσεις κάνοντας το γάμο μας εδώ”, συμπλήρωσε ο γαμπρός.

Την τελετή και την δεξίωση παρακολούθησαν περίπου 80 καλεσμένοι από διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ δεν έλειψαν και στιγμές από το εθιμοτυπικό του παραδοσιακού βουλγαρικού γάμου. Ο Ιβάν πάντως δηλώνει απερίφραστα ότι θα πρότεινε και στους φίλους του να κάνουν το γάμο τους στην Αλεξανδρούπολη γιατί “στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν ανησυχείς για τίποτα, αλλά και γιατί οι άνθρωποι της πόλης είναι ιδιαίτερα ζεστοί και το τοπίο πολύ όμορφο”. 

• Δημήτρης Καραβασίλης: “Μπορούμε κι εμείς να γίνουμε σημείο αναφοράς για γάμους αλλοδαπών”

Τις ευχές για το γάμο του ζευγαριού ανέγνωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Δημήτρης Καραβασίλης. Οι ευχές του γάμου διαβάστηκαν σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, βουλγαρικά και αγγλικά), ενώ υπήρχε και ιερέας που τον ευλόγησε. Οι νεόνυμφοι επιχείρησαν να οργανώσουν και θρησκευτική τελετή (μιας και είναι ορθόδοξοι στο θρήσκευμα) σε εκκλησία της Αλεξανδρούπολης, δεν είχαν όμως τον απαιτούμενο χρόνο για τη διεκπεραίωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας.

Θεωρώντας δεδομένο ότι ο Ιβάν και η Μαρία θα επιστρέψουν στην Αλεξανδρούπολη για τις βαφτίσεις των παιδιών τους όταν τεκνοποιήσουν, ο κος Καραβασίλης είπε στο “R”: “Πρόκειται για ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα φιλέλληνες. Δεν προλάβαιναν να οργανώσουν θρησκευτικό γάμο, γι’ αυτό επέλεξαν τον συμβολικό”.

Ο συμβολικός γάμος του Ιβάν και της Μαρίας είναι μία πολύ καλή ιδέα προσέλκυσης τουριστών, κατά την εκτίμηση του κου Καραβασίλη. “Δεδομένης της οικονομικής κρίσης”, λέει, “πρέπει ιδιαίτερα εμείς που ασχολούμαστε με τον τουρισμό, να σκεφτόμαστε συνεχώς καινούργιες ιδέες για να φέρνουμε κόσμο στον τόπο μας. Μία από αυτές είναι και η διοργάνωση γάμων”. Και διερωτάται: “Γιατί να γίνονται γάμοι αλλοδαπών μόνο στη Σαντορίνη και τη Μύκονο; Μπορούμε κι εμείς να διοργάνωσουμε!”.

Τη διακόσμηση του χώρου ανέλαβαν η Όλγα Γκούβερ και η Ντίνα Πρίπου (Funny Art) και τον ανθοστολισμό το ανθοπωλείο “Εύα”. Στη μουσική ήταν ο Κώστας Κόκκορης. Επίσης και η φωτογραφική κάλυψη έγινε από φωτογράφο της Αλεξανδρούπολης.

//κατόπιν επιθυμίας του ζευγαριού δεν τραβήχτηκαν “κοντινές” φωτογραφίες που να αποτυπώνουν πρόσωπα.