Οι Μουσουλμάνοι της Αλεξανδρούπολης θα κάνουν έρανο για να αγοράσουν… νεκροφόρα!

Αντιμέτωπη με ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα είναι αυτή την περίοδο η μουσουλμανική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης, η οποία δεν διαθέτει νεκροφόρα.

Σύμφωνα με το μουσουλμανικό τυπικό, η μεταφορά των σορών γίνεται με αυτοκίνητο που ανήκει τρόπον τινά στο τέμενος της εκάστοτε περιοχής και την επιτροπή που το διαχειρίζεται, μόνο που αυτό που υπήρχε στην Αλεξανδρούπολη πλέον δεν είναι δυνατόν να κινηθεί.

Το αυτοκίνητο έχει διανύσει πολλές χιλιάδες χιλιομέτρων και έχει σχεδόν καταστραφεί, γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι δεν ‘πέρασε’ από ΚΤΕΟ. Εν τω μεταξύ, πέραν της διακίνησης σορών εντός της Αλεξανδρούπολης, το αυτοκίνητο αυτό πολλές φορές χρειάζεται να ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη για παραλαβή σορών μουσουλμάνων που ζούσαν στο εξωτερικό, αλλά οι συγγενείς τους επιθυμούν η ταφή να γίνει στην Αλεξανδρούπολη λόγω του ότι οι νεκροί κατάγονταν από δω.

Τούτων όλων δοθέντων, και με δεδομένη την ανάγκη αντικατάστασης του οχήματος, εξετάζεται σοβαρά η διενέργεια εράνου ώστε να συγκεντρωθεί ένα ποσό για την αγορά νέου. Οι Μουσουλμάνοι της Αλεξανδρούπολης, σε αυτή την προσπάθεια τους θα ζητήσουν και τη συνδρομή του Μουφτή Διδυμοτείχου, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει τελικά και το τέμενος της Αλεξανδρούπολης με όσα τα συμπαρομαρτούντα.