Αλεξανδρουπολη: Φορτηγάκι με 24 παρατυπους μετανάστες ανετράπη στην Εγνατία Οδο

Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά το μεσημέρι της Παρασκευής όταν φορτηγάκι με ελληνικές πινακίδες που μετέφερε παρατυπους μετανάστες ανετράπη επί της Εγνατίας Όδου κοντά στον κόμβο της ΒΙΠΕ στο ρεύμα Φέρες – Αλεξανδρούπολη.

Το βαν μετέφερε τουλάχιστον 24 ατομα-παρατυπους μετανάστες που εικάζεται οι προέρχονται από χώρες όπως το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές δεδομένου ότι ήταν όλοι άνδρες (η ταυτοποίηση τους θα γίνει συν τω χρόνω και αφού διαχειριστούν τα θέματα της υγείας τους).

Εκτιμάται ότι κανείς εκ των επιβαινόντων δεν διέφυγε σύλληψης ενώ εικάζεται ότι ο διακινητης βρίσκεται ανάμεσα στους βαριά τραυματιες. Δύο από τους πέντε που λογιζονται ως βαριά τραυματίες, είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ο ένας εξ αυτών πιθανότατα θα υποστεί ακρωτηριασμό.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ πρώτες βοήθειες παρέσχε και ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου το οποίο περνούσε τυχαία από το σημείο διαμομιζοντας ασθενείς από την Αλεξανδρούπολη στο Διδυμότειχο.

Οι ελαφρύτερα τραυματισμενοι επιβάτες του βαν μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φυλακής Φερών όπου θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και καταγραφής, ενώ όσοι κριθεί ότι πρεπει να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, θα μεταφερθούν σε δεύτερο χρόνο.