Αλεξανδρούπολη : Διαμέρισμα καταστράφηκε από πυρκαγιά

Πολύ σοβαρές ζημιές υπέστη διαμέρισμα στην οδό Εθνικής Αντίστασης 67 στην Αλεξανδρούπολη από φωτιά που ξεσπασε λίγο πριν τις 9 το πρωί.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας και η θέση του δυσχαιρανε σημαντικά το έργο της κατάσβεσης. Το έργο της κατάσβεσης επιτελέστηκε από τρία υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δώδεκαμελες πλήρωμα και ένα κλομακοφορο για τη μεταφορά των πυροσβεστών στο διαμέρισμα από την εξωτερική πλευρά.

“Το έργο της κατάσβεσης ήταν δύσκολο γιατί η φωτιά είχε εξαπλωθεί σε όλο το διαμέρισμα αναπτύσσοντας υψηλό θερμικό πεδίο” περιέγραψε στο “R”ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Κώστας Κούκουρας.

Τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται, ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του “R”αναφέρουν ότι μάλλον προκλήθηκε από ηλεκτρική συσκευή (πιθανόν από ηλεκτρική κουζίνα). Στο διαμέρισμα κατοικεί τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά νηπιακής ηλικίας όμως ευτυχώς είναι όλοι καλά στην υγεία τους καθώς πρόλαβαν να απομακρυνθούν εγκαίρως.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέστησε σε όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας  Να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προληπτικά κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης ωστόσο η πρώτη αυτοψία στο χώρο δείχνει ότι δεν υπάρχουν ζημιές σε άλλα διαμερίσματα.