Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε από τη Γιορτή Κρασιού ο Βαγγέλης Λαμπάκης

Αφού πέρασε από “σαράντα κύματα”, όπως είπε ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανίτιδης, η φετινή Γιορτή Κρασιού της Αλεξανδρούπολης, είναι πια γεγονός. Αν και στην αρχή η κίνηση ήταν “πεσμένη”, ο Στέλιος Ρόκκος κατάφερε τελικά να κινητοποιήσει τον κόσμο και να γεμίσει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που και φέτος φιλοξενεί την Γιορτή.

Όλοι θυμούνται την αποχώρηση της ΕΠΟΦΕ από την φετινή διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού, που την άφησε με περίπου είκοσι συλλόγους λιγότερους σε σχέση με προηγούμενες χρονιές καθώς φέτος συμμετέχουν 17 Σύλλογοι  διατηρώντας φυσικά τις γνωστές “ψησταριές” με τα κρεατικά και τα τραπεζοκαθίσματα, τα οποία μάλιστα φέτος προσφέρονται από την ΤΙΕΔΑ.

Ο Στέλιος Ρόκκος ανέβηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 22.00 και παρέμεινε για περίπου δύο ώρες με ένα πρόγραμμα βασισμένο στις γνωστές επιτυχίες του, σε συνδυασμό με τραγούδια άλλων Ελλήνων καλλιτεχνών. Πάντως παρά το πετυχημένο πρόγραμμα του, ο Στέλιος Ρόκκος “ενόχλησε”, αφού η Αστυνομία μέχρι τις 22.30 είχε δεχθεί περίπου 30 κλήσεις από πολίτες που διαμαρτύρονταν για ηχορύπανση (!).

Την παρουσίαση της Γιορτής Κρασιού έχει και φέτος η Αμαλία Δούκα. Η είσοδος κοστίζει 2,5 ευρώ τις ημέρες που δεν υπάρχουν συναυλίες, ενώ στα Live του Στέλιου Ρόκκου και της Ελένης Φουρέιρα το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και σε αυτό του Γιάννη Πάριου κοστίζει 12. Τα σουβλάκια πωλούνται προς 1.5 ευρώ ανά τεμάχιο και πέρα από το κρασί που διατίθεται δωρεάν (λευκό και κόκκινο), στο χώρο πωλούνται επίσης αναψυκτικά και μπύρες.

Τα “υπονοούμενα” του Βαγγέλη Λαμπάκη 

Την έναρξη της Γιορτής Κρασιού κήρυξαν ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κος Λαμπάκης αναφέρθηκε και σε όσα συνέβησαν τους προηγούμενους μήνες με φόντο τη Γιορτή καλώντας “αυτούς που έφυγαν από την αγκαλιά του δήμου” να επιστρέψουν.

Αφού χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως έναν πίνακα ζωγραφικής που διαμορφώνουν όλοι οσοι συμμετέχουν σε αυτήν, ο κος Λαμπάκης είπε:

“[…] Και ταυτόχρονα καλώ για ενότητα όλους όσους πίστεψαν ότι αποχωρώντας από την αγκαλιά του Δήμου, μπορούν τα πράγματα να τα έχουν στα χέρια τους και να είναι καλοί όσον αφορά τον Πολιτισμό στην πόλη μας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε στον Πολιτισμό. Ο διχασμός για την Ελλάδα κόστισε διαχρονικά. Φτάνει πια! Αγάπη, φιλία, προσέγγιση… ας δώσουμε ο ένας στον άλλο το χέρι και ας διασκεδάσουμε, ας γλεντήσουμε όπως απόψε με το Ρόκκο. Καλή διασκέδαση” 

Η Γιορτή Κρασιού θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 28 Αυγούστου.