Αναστατατοι οι αγροτες των Φερων για το Σφαγείο – Συνάντηση με τον Δήμαρχο τη Δευτέρα

Ανοιχτή σύσκεψη με θέμα τις εξελίξεις στο έργο του Σφαγείου των Φερων θα γίνει τη Δευτέρα στις Φέρες κατόπιν ενεργειών του Αγροτικού και του Κτηνοτροφικού Συλλογου τα μέλη των οποίων δηλώνουν την αγανάκτηση τους.

Στη συνελευση αυτη θα συμμετέχει και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ο οποίος “πρέπει να απολογηθεί” όπως είπε στο ‘R’ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αλεξανδρούπολης Κωστας Αλεξανδρής.

Πάντα με βάση τα λεγόμενα του προέδρου οι συσκέψεις στις Φέρες είναι αλλεπάλληλες αυτές τις ημέρες και η κρατουσα άποψη είναι ότι έχουν πέσει θύματα εμπαιγμού καθώς το έργο έχει πολλές φορές ανακοινωθει αλλά δεν ξεκινάει η υλοποίηση του.

Στις προτάσεις που θα θέσουν οι αγροκτηνοτροφοι υπόψη του Δημάρχου είναι και η δημιουργία μιας Επιτροπής παρακολούθησης του έργου καθώς “η εμπιστοσύνη στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής έχει χαθεί”, όπως λέει ο κος Αλεξανδρης.

Υπό αυτό το πρίσμα οι αγροκτηνοτροφοι δεν θα επιτρέψουν πολιτικές εξαγγελίες και χαιρετισμούς στην επικείμενη Πανεβρια Αγροτικη Έκθεση Φερών, λέει ο κος Αλεξανδρης επειδή “ο κόσμος έχει χορτάσει υποσχέσεις”.

Το έργο του Σφαγείου των Φερων πάντως είναι ένα έργο που συζητιέται στην περιοχή εδώ και δέκα χρόνια περίπου. Ο νυν δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είχε ανακοινώσει την υλοποίηση του πέρυσι το καλοκαίρι, όμως σύμφωνα με τα λεγομενα του αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση, οι καθυστερήσεις προέκυψαν επαγωγικά από την κωλυσιεργία του Υπουργείου Υποδομών και όχι με υπαιτιότητα των τοπικών αρχών.