Ελεύθεροι οι Κουκλατζης και Μητρετωδης

Το γύρο του κόσμου κάνει εδώ και λίγη ώρα η είδηση της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν για πέντε μήνες στην φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες ωστόσο από τα τουρκικά δημοσιεύματα προκύπτει ότι οι δύο στρατιωτικοί θα παραμείνουν εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους.

Το ρεπορτάζ είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα:

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.
Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.
Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών είναι ένα χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό καλοκαίρι που ζει η χώρα μας. Όλοι οι Έλληνες περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση την επιστροφή τους. Θέλω προσωπικά να συγχαρώ τον Άγγελο και τον Δημήτρη, όπως και τις οικογένειές τους για την τόσο γενναία, αξιοπρεπή και πατριωτική στάση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα».