‘Μάγεψε’ η Ζωή Τηγανούρια στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου

Στον Έβρο βρέθηκε για τρεις ημέρες και τρεις παραστάσεις (10,11 & 12 Αυγούστου) η γνωστή σολίστ του ακορντεόν και συνθέτις Ζωή Τηγανούρια. Η Ζωή, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών περιοδειών συμπεριέλαβε τη Σαμοθράκη, το Διδυμότειχο και την Αλεξανδρούπολη – όπου και την κατέγραψε ο φακός του “R”.

Η συναυλία της Αλεξανδρούπολης φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, δηλαδή στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου και την παρακολούθησαν πάνω από 700 άτομα, μεταξύ τω οποίων και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, τις στιχουργικές ικανότητες του οποίου έχει μελοποιήσει η Ζωή Τηγανούρια στο κομμάτι “Σαμοθράκης Βήμα”.

Ο κ. Άνθιμος με την Έφη Ανδρεάδου και τον Γιάννη Ναϊτίδη, που “τρέχουν” τη λειτουργία του ΜΦΙ

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε είχε τη γνωστή σφραγίδα της Ζωής Τηγανούρια, τουτέστιν ήταν ένα σύνολο με μουσικές του κόσμου. Από την Ανατολική Ρωμυλία και τις Κυκλάδες και από τη Σαμοθράκη μέχρι τα αργεντίνικα τάγνκο, η βραδιά κάλυψε τις “μουσικές” απαίτησεις όλων όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία.

Εσχάτως η Ζωή Τηγανούρια, συστήνει στον κόσμο νέους καλλιτέχνες και νέες καλλιτέχνιδες, που τους περισσότερους, τους,, αναλαμβάνει συνολικά μέσω της εταιρίας παραγωγής που λειτουργεί μαζί με τον σύζυγό της Στέλιο Γενεράλη (Zoe Music). Ανάμεσα σε αυτούς η Πελαγία, ο Γιάννης Τσαρσιταλίδης καθώς και η Φιλιώ Σέρβου που τους είδαμε και στη σκηνή του ΜΦΙ. Στη συναυλία συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου καθώς και χορευτές από τον σύλλογο Baila Conmingo.

Η πιο πρόσφατη δουλειά της Ζωής Τηγανούρια λέγεται Last Tango και ήδη έχει οπτικοποιηθεί και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, την ώρα που η συνθέτις ολοκληρώνει τις μουσικές της χολιγουντιανής παραγωγής στην οποία συμμετέχει. Παράλληλα ετοιμάζει και την παράσταση “Έτσι είναι η Ζωή” – ένα μουσικοχορευτικόθεατρικό θέαμα, που το χειμώνα θα παρουσιαστεί στην Αθήνα και το καλοκαίρι του 2019 θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα.