“Χαμένο” το καλοκαίρι για τους καταστηματάρχες καφε-εστιασης της Αλεξανδρούπολης

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει το φερινο καλοκαίρι ο πρόεδρος των επαγγελματιων καφέ – εστίασης της Αλεξανδρούπολης Γιώργος Αλαβαντας.

“Το φετινό καλοκαίρι ήταν ενα χαμένο καλοκαιρι” λέει χαρακτηριστικά και αποδίδει τις πενιχρές εισπράξεις στον συνδυασμό των άσχημων καιρικών συνθηκών με την απραξία των τοπικών φορέων για την τουριστική προβολή της περιοχής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου ακόμη και ιδανικες συνθήκες να επικρατήσουν τον Αύγουστο, το χρονικό διάστημα δεν είναι αρκετό για να “ρεφαρουν” οι επιχειρηματίες εστίασης – ειδικά όσοι επένδυσαν φέτος για πρώτη φορά σε κάποιο beach bar. Ειδικά αυτοί, μπορεί να βρεθούν με χρέη ανω των 100.000 ευρώ στο τέλος του καλοκαιριού εκτιμά ο κος Αλαβαντας.

Παράλληλα με αυτήν την κατάσταση οι επαγγελματίες του κλάδου καταγγελλουν ότι δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής της περιοχής ή και αξιοποίησης του τουριστικού της προϊόντος αφού “οι τουρίστες περνουν και φεύγουν για άλλους προορισμούς” όπως λέει ο πρόεδρος υπογραμμίζοντας την καλή κατάσταση στην οποία παραμένει επί σειρά ετών το τελωνείο των Κήπων.