Δύο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα απέκτησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

“Στην πρίζα” είναι από σήμερα ο δήμος Αλεξανδρούπολης ο οποίος παρέλαβε δύο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για τις ανάγκες του Πολυκοινωνικου.

Τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα για λογαριασμό της εταιρίας που τα εμπορεύεται στη χώρα μας, είναι διθεσια, ενδείκνυνται κυρία για αστικές μετακινήσεις μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ/ώρα και η ενεργειακή τους αυτονομία είναι περίπου 100 χιλιόμετρα.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα απαιτούν φόρτιση 6-7 ωρών εφόσον η μπαταρία τους είναι εντελώς άδεια, ο ιδιοκτήτης τους δεν καταβαλλει τέλη κυκλοφορίας και η ασφάλιση τους κοστίζει περίπου 80 ευρώ το χρόνο.

Τα αυτοκίνητα θα εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες του Πολυκοινωνικου (αλληλογραφία, επισκέψεις κατ’ οικον, ενδοεπικοινωνια δομών και) και φορτίζονται στον αυτόνομο σταθμό φόρτισης που λειτουργεί στο Πολυκοινωνικο.

Ο σταθμός έχει δημιουργηθεί στο πλαισιο έργων ενεργειακής αναβάθμισης του Πολυκοινωνικου και αποτελείται από πάνελ φωτοβολταϊκων στην οροφή του κτιρίου που συλλέγουν ενέργεια και την αποθηκεύουν σε συστοιχίες μπαταριών στο υπόγειο.