Ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης πάει με το ποδήλατό του από τις Αχαρνές της Αττικής στην Τραπεζούντα του Πόντου!

Η Αλεξανδρούπολη ήταν η τελευταία μεγάλη ελληνική πόλη από την οποία πέρασε ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης, που κάνει ποδηλατώντας τη διαδρομή Αχαρνές – Τραπεζούντα – Αχαρνές. Ο Βασίλης ξεκίνησε από τις Αχαρνές, όπου κατοικεί, στις 16 Ιουλίου και το μήνυμα που μεταφέρει αφορά την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου των Αχαρνών το οποίο έχει ανακαλυφθεί το 2007, ωστόσο ακόμη η ανασκαφή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο Βασίλης κάνει το ταξίδι αυτό για δεύτερη φορά στη ζωή του και όπως λέει στόχος αυτής της ακτιβιστικής δράσης είναι να καταδειχθεί ότι οι Αχαρνές δεν είναι μία πόλη με εγκληματικότητα και άσχημο προφίλ, αλλά ένας πολιτιστικός θύλακας της Αττικής.

Η απόσταση που θα έχει διανύσει ο Βασίλης όταν θα έχει επιστρέψει στη βάση του (στις 21 Σεπτεμβρίου) θα ξεπερνάει τις 5.000 χιλιόμετρα και θα έχει διασχίσει περίπου 800 ελληνικές και τουρκικές πόλεις.

Διερχόμενος από την Αλεξανδρούπολη, ο Βασίλης στάθμευσε στο Μνημείο του Πόντιου Αγωνιστή αποτίοντας φόρο τιμής στους προγόνους του και λόγω καταγωγής αλλά και γιατί η πάλαι ποτέ εστία τους είναι ο τελικός του προορισμός. Στόχος του Βασίλη είναι να προσκυνήσει στην Μονή τη Παναγίας Σουμελά, αλλά αυτό είναι αμφίβολο, καθώς λόγω των εργασιών ανακαίνισης που γίνονται σε αυτήν, η πρόσβαση είναι απαγορευμένη. Εν τούτοις δεν αποκλείεται τελικά να τα καταφέρει, αφού έχει στείλει αιτήματα για λήψη άδειας, τα οποία ακόμη δεν έχουν απαντηθεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο στόχος του είναι να φτάσει το δυνατόν πλησιέστερα στην ιστορική Μονή και αυτό υπολογίζει ότι θα γίνει στις 15 Αυγούστου.

Μια Γερακίνα που την είπαν Σουμελά 

Ο Βασίλης συνοδεύεται από αυτοκίνητο που οδηγάει ο Άκης Γερασίμου και μεταφέρει σε αυτό τα προσωπικά αντικείμενα του, αλλά κυρίως του παρέχει ασφάλεια κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Πολύ κοντά στην Αλεξανδρούπολη ο Άκης και ο Βασίλης εντόπισαν μία πληγωμένη γερακίνα, την οποία μετέφεραν με το αυτοκίνητο έως την πόλη και την παρέδωσαν σε άνθρωπο του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου, ο οποίος με τη σειρά του ανέλαβε την ευθύνη να την αποστείλει σε Κέντρο Φροντίδας Άγριων Πτηνών στη Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν πρότασης του Βασίλη και του Άκη, η γερακίνα θα πάρει το όνομα Σουμελά μιας και κατά κάποιο τρόπο συμμετείχε και αυτή στο εγχείρημα Αχαρνές – Τραπεζούντα – Αχαρνές | Ποδηλατώντας για τον Πολιτισμό, ενώ σε περίπτωση που η εκτίμηση περί του φύλου της είναι λανθασμένη, θα ονομαστεί Ωκεανός επειδή αυτό ήταν το όνομα του πατέρα της Θράκης.

Στην Αλεξανδρούπολη, τον Βασίλη υποδέχτηκαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Αλέξιος Κομνηνός’ και του Συλλόγου Νίψας.

Κάθε πόλη από την οποία περνάει ο Βασίλης, “γράφεται” στις ρόδες του ποδηλάτου του