Την επιτελεση θαύματος από την Αγία Παρασκευή της Μάκρης μάρτυρα ο εφημέριος του ναού

Εκατοντάδες ήταν και φέτος οι πιστοί από όλο τον Έβρο που παρακολούθησαν τις λατρευτικές εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής στον φερώνυμο ναό στη Μακρή του δήμου Αλεξανδρουπολης.

Φέτος όμως οι λειτουργίες τελέστηκαν στη σκιά της εθνικής τραγωδίας των πυρκαγιών της Αττικής για τα θυματα της οποίας ολοι οι λειτουργουντες ιέρεις ανεπεμψαν προσευχές και κάλεσαν και τους πιστούς να πράξουν το ίδιο.

Επίσης ο εφημέριος της ενορίας της Αγίας Αναστασίας Μάκρης στην οποία ανήκει ο ναΐσκος της Αγίας Παρασκευής, π. Ιωάννης Θεοδώρου μάρτυρα την επιτελεση ενός θαύματος σε πιστή που επικαλέστηκε τη βοήθεια της οσιοπαρθενομαρτυρος Αγίας Παρασκευης.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, μια νεαρή γυναίκα άρτι διεγνωσθεισα με καρκίνο -ο οποίος πάντα κατά δήλωση του ιερέα ήταν εμφανής με σημάδια στο σώμα της- ζήτησε τη βοήθεια της Αγίας Παρασκευης για να ανταπεξέλθει στον αγώνα της. Η γυναίκα παρακολούθησε θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ναΐσκο κατόπιν αιτήματος της, ασπάστηκε τα λείψανα της Αγίας Παρασκευής και της Αγίας Αναστασίας και προσευχήθηκε με ιδιαίτερη ζέση, σημειώνει ο π. Ιωάννης. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η επανεξέταση της να δείξει ότι “απαλλάχθηκε από τον καρκίνο με τρόπο θαυμαστό”, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Ο ναΐσκος της Αγίας Παρασκευής είναι ο μοναδικός στην Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης από τον οποίο αναβλύζει αγίασμα στο οποίο βεβαίως έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι πιστοί.