Παράτυποι μετανάστες διαμελίστηκαν από τρένο στην Αλεξανδρούπολη σε δύο συγκρούσεις

Δεν έχουν τέλος -όπως φαίνεται- τα ανθρώπινα δράματα στον Έβρο, αφού μετά την τραγωδία με το θάνατο της 36χρονης μητέρας και του ενός έτους παιδιού της που πνίγηκαν στο ποτάμι, σε λιγότερο από 48 ώρες η λίστα του θανάτου μεγάλωσε κατά δύο άτομα.

Αυτή τη φορά το διπλό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη (περίπου στο ύψος της Άνθειας), τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν τρένο παρέσυρε τρεις παράτυπους μετανάστες σε δύο διαδοχικές συγκρούσεις. Το τρένο εκινείτο προς Ορμένιο και στην πρώτη σύγκρουση σκοτώθηκαν οι δύο, οι οποίοι διαμελίστηκαν (σ.σ. σε σημείο που αρχικά δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί αν πρόκειται για δύο ή περισσότερους ανθρώπους).

Παρά το γεγονός της πρώτης σύγκρουσης, το τρένο συνέχισε το δρομολόγιο του, ωστόσο η μοίρα είχε στήσει την ίδια ενέδρα σε έναν ακόμη παράτυπο μετανάστη ο οποίος παρασύρθηκε από την ίδια αμαξοστοιχία και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Ο μετανάστης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με τη ζωή του να βρίσκεται σε πολύ σοβαρό κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι παρά την πρώτη σύγκρουση, ο οδηγός του τρένου είχε την νομική υποχρέωση να συνεχίσει το δρομολόγιο, γι’ αυτό και συνέχισε, αφού ενημέρωσε τις αρχές για το δυστύχημα. Στη δεύτερη σύγκρουση όμως, ο μηχανοδηγός αντικαταστάθηκε από συνάδελφό του και το τρένο έφτασε στον τελικό προορισμό του με καθυστέρηση δύο ωρών.