Επτά ημέρες Γιορτή Κρασιού και με σαρακατσάνικη βραδιά

Την πρώτη τους συνάντηση έκαναν το απόγευμα της Πέμπτης οι εκπρόσωποι των 20 και πλέον Συλλόγων που θα συμμετάσχουν τελικά στη φετινή διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού της Αλεξανδρούπολης.

Οι συμμετέχοντες σύλλογοι δεν είναι όλοι πολιτιστικοί, αλλά ανάμεσά τους υπάρχουν και αθλητικοί, ενώ από αυτούς μόνον οι 16 θα στήσουν ψησταριές – οι υπόλοιποι απλώς θα στηρίξουν τη διοργάνωση.

Στη συνάντηση που έγινε και της οποίας προήδρευσε ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, ειπώθηκε μεταξύ άλλων ότι η Γιορτή τελικά θα έχει διάρκεια επτά ημερών, αλλά αυτό είναι κάτι που θα επικυρώσει και το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς η έγκριση που έχει δοθεί είναι μόνο για πέντε ημέρες, ενώ το φινάλε της Γιορτής θα γίνει από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων και το αντίστοιχο γλέντι! (σ.σ. η μη διοργάνωση σαρακατσάνικου γλεντιού ήταν μέσα στις αιτιάσεις της ΕΠΟΦΕ για την αποχώρησή της).

Επίσης ο κος Αρβανιτίδης ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες εγκατάστασης και ηλεκτροδότησης των οικίσκων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όπως και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που προϋποτίθενται για τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού.

Οι προμηθευτές των κρεατικών και του κρασιού έχουν οριστεί, είπε ο κος Αρβανιτίδης ενημερώνοντας ότι δείγματα του κρασιου θα σταλούν στο Χημείο του Κράτους για να ελεγχθεί η ποιότητά του, ενώ η διανομή του στο χώρο της Γιορτής θα γίνει από νεαρούς και νεαρές που θα έχουν το συγκεκριμένο καθήκον και όχι από τους Συλλόγους – όπως είχε γίνει πέρυσι.