Τα κουνούπια έχουν ξανακάνει επιδρομή στον Έβρο – Τι θα γίνει;

Υπό το κράτος των κουνουπιών ζει και πάλι τις τελευταίες ημέρες ο Έβρος, αν και είναι κοινώς παραδεκτό ότι ο πληθυσμός τους είχε μειωθεί σημαντικά.

Η εξήγηση για την επανεμφάνιση κατά σμήνη των αιμοχαρών εντόμων αποδίδεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Οι βροχοπτώσεις, όχι μόνο ευνόησαν την αναπαραγωγή κουνουπιών σε αμφότερες τις όχθες του ποταμού Έβρου, αλλά εμπόδισαν και τη διενέργεια αεροψεκασμών.

Οι καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών δεν κατάλληλες ούτε για πτήσεις ελικοπτέρων (που κάνουν τους ψεκασμούς), ούτε όμως για την ορθή διασπορά του φαρμάκου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος παραδέχεται ότι κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, οι αεροψεκασμοί θα ξεκινήσουν πάλι την προσεχή Πέμπτη (12/07), γιατί από τότε και μετά θα είναι ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες.

Έως τότε -αλλά και για λίγες μέρες ακόμη που θα χρειαστούν για να δράσουν τα εντομοαπωθητικά- οι Εβρίτες θα εξακολουθήσουν είτε να παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, είτε να χρησιμοποιούν διαφόρων τύπων εντομοαπωθητικά, που στην πλειοψήφια τους μάλιστα δεν είναι και τόσο αποτελεσμάτικα πλέον.