Περισσότεροι από 400 χορευτές στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Άνθειας

Περίπου 430 είναι στο σύνολό τους οι χορευτές που έχουν έρθει στην Άνθεια του δήμου Αλεξανδρούπολης για να συμμετάσχουν στο τριήμερο Φεστιβαλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνθειας – Αριστήνου “ο Σπάρτακος”.

Φέτος, το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 06 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 08 του μήνα, ενώ το “συναυλιακό” μέρος φέτος καλύπτει η ορχήστρα “Μπρατίμια”. Η έναρξη του Φεστιβάλ έγινε από τα χορευτικά τμήματα του “Σπάρτακου” και το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιελάμβανε επίσης χορούς από τον Πόντο και την Ήπειρο.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν χοροί από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Αιγαίου, τους Σαρακατσάνους κα.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην Κορίνα Παρασάκη που έφυγε από τη ζωή στις αρχές του τρέχοντος έτους, στο φοιτητικό της σπίτι στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία περίπου 20 ετών. Η Κορίνα καταγόταν από το Αρίστηνο και ήταν ενεργό μέλος του “Σπάρτακου” από πολύ μικρή ηλικία, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η φετινή διοργάνωση να αφιερωθεί στη μνήμη της.