Οι Αλεξανδρουπολίτες δεν κάνουν τουρισμό στην Τουρκία

Ελάχιστες έως ανύπαρκτες είναι οι οργανωμένες εκδρομές των τουριστικών πρακτορείων της Αλεξανδρούπολης προς την Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Θράκη Νετ ο τουριστικός πράκτορας Αντώνης Παντίρης.

Οι Αλεξανδρουπολίτες δεν επιλέγουν την Τουρκία ως τουριστικό προορισμό, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ζήτηση στα πρακτορεία και ως εκ τούτου δεν διοργανώνονται εκδρομές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εκείνοι που ταξιδεύουν χωρίς τη συνδρομή κάποιου πρακτορείου, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που ταξιδεύουν τακτικά στη γείτονα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Για φέτος το καλοκαίρι πάντως, οι ελληνικοί προορισμοί είναι μάλλον άπιαστο όνειρο και για τους Αλεξανδρουπολίτες αφού οι κρατήσεις ξένων στα δημοφιλή  νησιά αγγίζουν περίπου το 100% για όλο το καλοκαίρι. Συνεπώς οι Έλληνες, αν θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα θα τις κάνουν στο τέλος του καλοκαιριού ή στην αρχή του φθινοπώρου ή θα επιλέξουν κάποιον από τους δημοφιλής ευρωπαϊκούς προορισμούς, στους οποίους φέτος προστίθεται και η Πολωνία.