Έλληνας έτρεξε στον Μαραθώνιο της Νορβηγίας για τους 2 Έλληνες κρατούμενους στρατιωτικούς

Με κάθε τρόπο και από κάθε σημείο της Ευρώπης εκφράζεται πλέον η συμπαράσταση στην συνεχιζόμενη -άνευ κατηγορητηρίου- κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Αυτή τη φορά η ιστορία τους έγινε γνωστή στον νυχτερινό μαραθώνιο της Νορβηγίας που διεξήχθη στις 16 Ιουνίου. Σε αυτόν συμμετείχε ο Γιάννης Σωτηρόπουλος, ο οποίος αφιέρωσε τη διαδρομή του στην περιπέτεια των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, αν και όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook “ο καιρός ήταν βροχερός, κρύος και με αέρα, οπότε δεν υπάρχουν φιλοδοξίες. Απλώς θέλω να ολοκληρώσω τη διαδρομή και να κυματίσει η ελληνική σημαία στον τερματισμό”. 

Ο Γιάννης Σωτηρόπουλος κατάγεται από το Φυλάκιο της Ορεστιάδας και κατά τη συμμετοχή του στον αγώνα φορούσε ένα t-shirt με τις φωτογραφίες των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη και τυπωμένη την ηλεκτρονική διεύθυνση: free-them.today

Σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση υπάρχει μία σύνοψη της ιστορίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την ημέρα της σύλληψής τους (01/03/2018) μέχρι σήμερα, αλλά και ένα δριμύ “κατηγορώ” προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν, καθώς εκφράζεται με σαφήνεια η άποψη ότι οι δύο Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη αποτελούν μέρος του πολιτικού του τακτικισμού και μέσο πίεσης για την έκδοση στην Τουρκία των οκτώ Τούρκων που είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της γείτονος.