To seatrac της Αλεξανδρούπολης εξυπηρετεί ΑμεΑ, αλλά δεν είναι αρκετό

Κανονικά λειτουργεί φέτος από την έναρξη του καλοκαιριού ο μηχανισμός που βοηθάει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να χαρούν τη θάλασσα, στη δημοτική πλαζ της Αλεξανδρούπολης.

Το λεγόμενο seatrac, είναι διαθέσιμο για όλους, τις ώρες που λειτουργεί η πλαζ και το μόνο που έχει να κάνει αυτός που θέλει να το χρησιμοποιήσει είναι να ζητήσει το τηλεχειριστήριο από το ταμείο. Η χρήση του είναι δωρεάν, όμως ο Σύλλογος ΑμεΑ Έβρου, έχει εντοπίσει μία σημαντική έλλειψη και ζητά την άμεση επανόρθωσή της. Αυτή είναι η απουσία ομπρελών πλησίον του seatrac που θα διευκόλυνε ακόμη περισσότερο τα ΑμεΑ που το χρησιμοποιούν.

Ο Σύλλογος προτείνει μάλιστα τη σήμανση αυτών των ομπρελών (που πρεπει να είναι τουλάχιστον δύο), με το ειδικό σηματάκι των ΑμεΑ ώστε να τη χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι χρήστες του seatrac.

Επιπλέον στη δημοτική πλαζ του ΕΟΤ, όπου είναι εγκατεστημένο το seatrac δεν υπάρχει τουαλέτα προσβάσιμη από ΑμεΑ και αυτό είναι το δεύτερο αίτημα του Συλλόγου, που επισημαίνει ακόμη ότι στο πάρκινγκ της δημοτικής πλαζ έχει σβηστεί τελείως η διαγράμμιση για τις θέσεις των οχημάτων ΑμεΑ.

Όσο για το seatrac, αυτό εξυπηρετεί ανάγκες πολλών ατόμων, όμως ο δήμος Αλεξανδρούπολης έχει κάνει αίτημα χρηματοδότησης για την τοποθέτηση τεσσάρων ακόμη αντίστοιχων μηχανισμών σε ισάριθμες παραλίες της πόλης. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το αν θα δοθεί η έγκριση της χρηματόδοτησης για τα τέσσερα ή λιγότερα seatra, καθώς τα χρήματα δίνονται από συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορά όλη την Ελλάδα.