Parking αεροσκαφών λειτουργεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Ένα ιδιότυπο πάρκινγκ αεροπλάνων λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στον διεθνή αερολιμένα “Δημόκριτος”  της Αλεξανδρούπολης για αυτό και φαίνεται συνεχώς “γεμάτος”.

Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο “R” ο αερολιμεναρχης Στέλιος Ζαντανιδης, αυτό συμβαίνει λόγω της συμφόρησης που έχει δημιουργηθεί σε πολλά αεροδρόμια της χώρας ενόψει τουριστικής περιόδου. Η ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport έχει μειώσει σημαντικα τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στα αεροδρόμια της χώρας και έτσι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών αεροσκαφών αναζητούν θέσεις στάθμευσης στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, όταν κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Η στάθμευση διαρκεί περίπου δέκα ημέρες (υπάρχουν αιτήματα και για μηνιαία ή διμηνιαία σταθμευση, όμως ο ”Δημοκριτος” δεν τα κάνει δεκτά) και κάθε αεροσκάφος αποδίδει στο αεροδρόμιο τουλάχιστον από 50 ευρώ ημερησίως.

Αυτή την περίοδο στον “Δημόκριτο” υπάρχουν σταθμευμένα τρία αεροσκάφη: ενα από τις ΗΠΑ, ένα από τη Σαουδικη Αραβία και ένα από την Ιρλανδία που ανήκει μάλιστα σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου (βρίσκεται στην 98η θέση της κατάταξης).

Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οπότε και ολοκληρώνεται η τουριστική σεζόν και όλο αυτό συμβαίνει πάντα υπό την αίρεση ότι τα σταθμευμένα αεροσκάφη δεν δημιουργούν πρόβλημα στην απρόσκοπτη λειτουργία του εκάστοτε αεροδρομίου και την εξυπηρέτηση των επιβατικών και εμπορικών πτήσεων.