EKTAKTO: Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι είπαν ΟΧΙ στη Γιορτή Κρασιού

Την άρνησή τους να συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού επαναβεβαίωσαν 45 Σύλλογοι της Αλεξανδρούπολης, που συνεδρίασαν σε συνέχεια της συνέντευξης τύπου του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη (δείτε εδώ).

Οι Σύλλογοι συνεδρίασαν το απόγευμα της Δευτέρας 25/06 σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, όπου εξέτασαν την αντιπρόταση του δήμου Αλεξανδρούπολης και εξακολουθούν να την κρίνουν ως μη επωφελή.

Συνεπώς, είπαν οτι δεν θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού και η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί στον δήμαρχο το πρωί της Τρίτης 26/06, οπότε και λήγει η προθεσμία που τους δόθηκε από τον δήμο για να δηλώσουν την τελική τους πρόθεση.

Ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι από τους 47 παριστάμενους (δια εκπροσώπων) Συλλόγων, οι 45 δήλωσαν την αρνητική τους στάση στη συμμετοχή και από τους δύο εναπομείναντες ο ένας επιφυλάχθηκε και ο έτερος εξέφρασε την άποψη ότι την τελική απόφαση πρέπει να την πάρει το διοικητικό του συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μένει τώρα είναι να δηλώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση για την διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού αφού η αποχή των Συλλόγων σημαίνει πως ούτε ψησταριές θα στήσουν στο χώρο της Γιορτής Κρασιού για να διαθέτουν κρεατικά, ενώ όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή και στο χορευτικό μέρος, την αποσύρουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΠΟΦΕ δεν επιθυμεί να κλείσει το δίαυλο επικοινωνίας με τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ωστόσο η απόφαση περί μη συμμετοχής -λένε οι πληροφορίες- πρέπει να θεωρείται αμετάκλητη.