Αλεξανδρούπολη: Την τοποθέτηση επιστάτη στα μουσουλμανικά νεκροταφεία σχεδιάζει η δημοτική αρχή

Την τοποθέτηση ενός επιστάτη στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Αλεξανδρούπολης σχεδιάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης στο προσεχές διάστημα. Ο επιστάτης θα είναι ένας από τους 273 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που θα προσληφθούν από τον δήμο το προσεχώς και θα είναι επιφορτισμένος με τη φύλαξη του χώρου, αλλά και την περιποίηση του.

“Είναι βέβαιο αυτό για την πρόσληψη των 273 ατόμων και οπωσδήποτε κάποιος από αυτούς θα τοποθετηθεί εδώ και θα συντηρεί τα κοιμητήρια στο βαθμό που μπορεί” σχολίασε στο “R”, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστος Ζιώγας.

Τα μουσουλμανικά κοιμητήρια λόγω του καιρού περιήλθαν σε κακή κατάσταση με πυκνή βλάστηση την οποία κανείς δεν είχε περιποιηθεί, όπως είπε στο “R” ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων μουσουλμάνων με μητρική γλώσσα την τουρκική “Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη” Γιασάρ Δαγλή. “Στο τέλος του μπαϊραμιού, τις προηγούμενες ημέρες όπως ορίζει το έθιμο επισκεφτήκαμε τα κοιμητήρια και είδαμε ότι τα χόρτα είχαν μεγαλώσει πολύ. Αμέσως απευθυνθήκαμε στη Διαχειριστική Αρχή, αλλά και στο δήμο Αλεξανδρούπολης από τον οποίο ζητήσαμε υλική βοήθεια για να κάνουμε μόνοι μας τον καθαρισμό του χώρου”, είπε ο κος Δαγλή.

Αντί αυτού βέβαια, ο δήμος επενέβη ιδίαις δυνάμεις και ξεκίνησε τον καθαρισμό του χώρου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο ο κος Ζιώγας επέστησε την προσοχή ζητώντας “καθένας να φροντίζει τον τάφου των οικείων του προσώπων, καθώς ο δήμος μπορεί να καθαρίσει μόνο τους διαδρόμους και την κοινόχρηστη έκταση” για να λάβει τη δέσμευση ότι θα γίνει μία προσπάθεια περιποίησης των τάφων από τους συγγενείς των νεκρών.

Η ανακοίνωση της τοποθέτησης του επιστάτη πάντως, ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα της μουσουλμανικής κοινότητας της οδού Άβαντος, ενώ ο Σύλλογος διά του κου Δαγλή εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την αντιδημαρχία Καθαριότητας.