Search
Close this search box.
Ο Σύλλογος Γυναικών Βύσσας τίμησε τη Δήμητρα Αθανάσοβα – Τζορίδου που κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες

Μία βραδιά αφιερωμένη στη Δήμητρα Αθανάσοβα – Τζορίδου που ήταν η πρωταγωνίστρια της κατάρριψης του Ρεκόρ Γκίνες της μεγαλύτερης πλεξούδας σκόρδου στον κόσμο, οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νέας Βύσσας.

Η Δήμητρα ήταν η γυναίκα που έπλεξε μέσα σε περίπου 16 ώρες μία πλεξούδα σκόρδων μήκους 612.7 μέτρων, εκθρονίζοντας την μέχρι πρότινος “βασίλισσα” Ουγγαρία (με πλεξούδα μήκους 255 μέτρων) και χαρίζοντας τα σκήπτρα στη Νέα Βύσσα.

Οι γυναίκες του Συλλόγου θέλησαν να ευχαριστήσουν τη Δήμητρα για την προσπάθεια της χαρίζοντας της ένα κόσμημα που έχει πάνω του χαραγμένο το μήκος της πλεξούδας και την ημερομηνία της κατάρριψης του ρεκόρ καθώς και μία αναμνηστική φωτογραφία που απεικονίζει την ίδια και την οικογένεια της με φόντο την υπερμεγέθη πλεξούδα που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τα χέρια της.

“Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό να φοράει στο λαιμό της ένα κόσμημα που θα της θυμίζει όλο αυτό που έγινε με το Ρεκόρ Γκίνες” λέει στο “R”, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βύσσας Φανή Μπαχαρίδου.

Η Δήμητρα έλκει την καταγωγή της από τη Βουλγαρία και σήμερα είναι 37 ετών. Στη Νέα Βύσσα ζει τα τελευταία 15 χρόνια, ασχολείται ενεργά με την αγροτική παραγωγή και είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο ενεργά με την τοπική κοινωνία στην οποία ζει και μεγαλώνει τα παιδιά της, εκφράζοντας τη βούληση να συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών.

“Χάρηκα πολύ όταν σε εκείνες τις εκλογές η Δήμητρα είχε εκφράσει την επιθυμία της να είναι υποψήφια” λέει η κα Μπαχαρίδου, συμπληρώνοντας ότι το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου περιλαμβάνει ακόμη μία κυρία μη ελληνικής καταγωγής και συγκεκριμένα από την Πολωνία.

“Είναι δύο γυναίκες που μέσα από τη δράση τους κάνουν περήφανους όλους εμάς που ζούμε και καταγόμαστε από τη Νέα Βύσσα” σχολιάζει η κα Μπαχαρίδου, αφού τόσο η Δήμητρα όσο και η κα Βέτα Φιλιππίδου, έχουν καταφέρει όχι μόνο να ενσωματωθούν πλήρως στην τοπική κοινωνία της Νεας Βύσσας, αλλά πλέον να την εκπροσωπούν επάξια σε δράσεις όπως η κατάρριψη του Ρεκόρ Γκίνες, που πέτυχε η Δήμητρα. Η Βέτα Φιλιππίδου δε, έχει καταφέρει να αποκτήσει πιστοποίηση βοηθού φαρμακείου, την οποία έχει αξιοποιήσει ως εργαζόμενη πια σε ένα από τα μεγαλύτερα φαρμακεία της Ορεστιάδας.

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι οι δύο γυναίκες (αλλά και άλλες αλλοδαπές που ζουν στη Βύσσα ή σε άλλους οικισμούς), δεν υπέστησαν ρατσισμό. Πλην όμως, η δική τους θέληση να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες, σε συνδυασμό με την βούληση και τις προσπάθειες ορισμένων γηγενών κατοίκων να τις υποστηρίξουν, φέρνουν αποτελέσματα όπως αυτό.

Τον προσεχή Αύγουστο, στην ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Βύσσας θα γίνει επίσημη βράβευση της Δήμητρας για την κατάρριψη του Ρεκόρ Γκίνες. Θυμίζουμε ότι η κατάρριψη του Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδου ήταν ιδέα του Επιμελητηρίου Έβρου, που υποστηρίχθηκε από τον Σκορδοπαραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Βύσσας (που ήταν ο προμηθευτής των σκόρδων του εγχειρήματος). Η κατάρριψη του Ρεκόρ ήταν ενταγμένη στις παράλληλες δράσεις της Εμπορικής Έκθεσης Alexpo 2018 και η Δήμητρα έπλεξε περίπου 20.000 σκόρδα σε μία πλεξούδα μήκους 612.70 μέτρων μέσα σε 16 ώρες.