Οι Ορεστιαδίτες της Αλεξανδρούπολης προσευχήθηκαν για τους 2 Έλληνες κρατούμενους στρατιωτικούς

Μία διαφορετική θεία λειτουργία τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου στην Αλεξανδρούπολη. Η λειτουργία ήταν αφιερωμένη στον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη, δηλαδή στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου.

“Δεν πρέπει να ξεχαστεί το θέμα τους. Πρέπει να τους κρατάμε πάντοτε στη μνήμη μας και να αγωνιζόμαστε από το μετερίζι που βρίσκεται ο καθένας για την απελευθέρωσή τους. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε γι’ αυτούς τους ανθρώπους” σχολίασε ο π. Χαρίτων Ριζιώτης που προΐσταται του Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου και τέλεσε την συγκεκριμένη Θεία Λειτουργία.

Η λειτουργία ήταν η ετήσια λειτουργία που τελεί ο Σύλλογος Ορεστιαδιτών Αλεξανδρούπολης “ο Ορέστης” για να τιμήσει τη δημιουργία της Ορεστιάδας. Φέτος συμπληρώθηκαν 95 χρόνια από την ίδρυση της νεότερης πόλης της ελληνικής επικράτειας και έτσι οι εκδηλώσεις είχαν ένα πιο πανηγυρικό χαρακτήρα, υπό το άχθος όμως της παρατεινόμενης κράτησης των δύο στρατιωτικών.

Η δέηση υπέρ των δύο κρατούμενων, ολοκληρώθηκε με ομιλία της εκπαιδευτικού Άννας Καμαργιαννάκη σχετικής με την ίδρυση και τους οικιστές της Νέας Ορεστιάδας. Η κα Καμαργιαννάκη παρέλαβε και μία τιμητική πλακέτα για την προσφορά του πατέρα της -επίσης εκπαιδυτικού- στα πνευματικά δρώμενα του βορείου Έβρου.

Φωτογραφίες από Facebook / @Chariton Riziotis