Πάνω από 30.000 άτομα επισκέφθηκαν την Εμπορική Έκθεση Alexpo 2018

Έπεσε και η φετινή αυλαία της Εμπορικής Έκθεσης Αλεξανδρούπολης Alexpo 2018, η οποία φέτος διοργανώθηκε για 18η φορά. Η επισκεψιμότητα της Έκθεσης κινήθηκε εντός των προσδοκιών των διοργανωτών και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κατώφλι της πέρασαν περίπου 30.000 επισκέπτες. 

“Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 30.000 παρά το γεγονός ότι είχαμε και μέρες με βροχή, αλλά και μέρες Μουντιάλ. Έχουμε ετοιμάσει τα ερωτηματολόγια μας – εχουν διανεμηθεί 2.000 ερωτηματολόγια στους επισκέπτες ώστε στην επόμενη διοργάνωση να είμαστε ακόμη καλύτεροι και φυσικά εχουμε καταγράψει και τις παρατηρήσεις των εκθετών” σχολίασε στο “R”, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

“Για μας ήταν μια ευκαιρία να συναντήσουμε τους πελάτες μας που μας στηρίζουν ολα αυτά τα χρόνια, αλλά και να γνωρίσουμε καινούργιους” είπε στο “R” ο Χρήστος Παπαζηλάκης, εκπρόσωπος της γαλακτοβιομηχανίας ‘Εβροφάρμα’ που είχε ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα της Alexpo 2018 και είναι από τις εταιρίες που συμμετέχουν στο θεσμό από την πρώτη του διοργάνωση κι αυτό γιατί “η Έκθεση έχει γίνει θεσμός και επειδή το αποτύπωμα της Εβροφάρμα είναι ισχυρό και στην κτηνοτροφία και στην αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να λείπει από αυτή τη διοργάνωση” όπως χαρακτηριστικά είπε ο κος Παπαζηλάκης.

Στην φετινή Alexpo 2018 συμμετείχαν 120 εκθέτες κατά κύριο λόγο από τον Έβρο, ενώ τα εγκαίνια της Έκθεσης είχε κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η Alexpo 2018 πλαισιώθηκε από μία σειρά παράλληλων δράσεων με κορυφαία την επιτυχημένη προσπάθεια ένταξης του σκόρδου της Βύσσας στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες με τον κο Τοψίδη να σχολάζει πώς “είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε την ένταξη του σκόρδου Βύσσας στο Ρεκόρ Γκίνες και δώσαμε υπεραξία σε ένα τοπικό προϊόν”.

Πέρα από αυτό, στο χώρο της Έκθεσης βρέθηκαν και μαγείρεψαν ενώπιον κοινού -και μόνο με τοπικά προϊόντα- τρεις διακεκριμένοι σεφ της Ελλάδας, αφού η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη Γαστρονομία, που θεωρείται η αναπτυξιακή ναυαρχίδα του Έβρου.

“Στόχος μας να διασυνδέσουμε τον πρωτογενή με τον δευτερογενή τομέα. Πρεπει να παράγουμε τον πλούτο στην περιοχή μας για να μένει η υπεραξία στην περιοχή μας. Σε αυτη την προσπάθεια είμαστε συντονισμένοι ως Επιμελητήριο και έτσι θα συνεχίσουμε” κατέληξε ο κος Τοψίδης, ενώ ο πρόεδρος της ΟΒΕΣΕ Θανάσης Μπέλλας, μιλώντας στο “R” επαίνεσε τους διοργανωτές και επεσήμανε ότι “ότι ο θεσμός πρέπει να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο με έμφαση στα τοπικά προϊόντα”.

Η Εμπορική Έκθεση Alexpo διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το Επιμελητήριο Έβρου και φιλοξενείται στη χερσαία ζώνη του Λιμανιού.