Συλ. Μουσικών Εκπαιδευτικών ΑΜΘ: Ρεσιτάλ για φλάουτο και πιάνο στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει ρεσιτάλ για φλάουτο και πιάνο με τον συνεργάτη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, φλαουτίστα Νίκο Ζήση και την πιανίστα Ελένη Ναουμίδου. Η συναυλία των δύο καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 9.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου «ΦΑΕΘΩΝ» (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη). Στο ρεσιτάλ θα ερμηνευθούν μεταξύ άλλων έργα των Vivaldi, Tchaikovsky και Reinecke.

Ο Νίκος Ζήσης είναι διπλωματούχος απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και κάτοχος πτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου του Μουσικού Πανεπιστήμιου του Γκρατς της  Αυστρίας στον τομέα «σολιστικό Φλάουτο», σπουδές για τις οποίες είχε λάβει και υποτροφία «Αλ. Τριάντη» του Σωματείου «Σύλλογος Φίλων της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για δύο χρόνια. Διετέλεσε Α΄ κορυφαίος φλαουτίστας της Δημοτικής Ορχήστρας Λάρισας, μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δ. Θεσσαλονίκης με την οποία έχει εμφανιστεί ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συνεργάτης της Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και Β΄ Κορυφαίος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με την οποία συμπράττει έως σήμερα. Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου αρχαιοελληνικής μουσικής «Ορφεία Αρμονία». Δίδαξε στα Μουσικά Σχολεία Σερρών, Βέροιας και Κομοτηνής ως καθηγητής φλάουτου, καθώς επίσης και στα Δημοτικά Ωδεία Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως. Σήμερα συνεργάζεται ως καθηγητής φλάουτου με το Ωδείο Φαέθων Αλεξανδρούπολης.

Η Ελένη Ναουμίδου πήρε πτυχίο με καλλιτεχνική ειδίκευση στο πιάνο από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Ν. Αστρινίδη, Στ. Βασιλειάδη, V. Merjanov, N. Petrov. Από το 2000 εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Σερρών και από το 2005 στο Ωδείο Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Σερρών.