Βαγγέλης Λαμπάκης: “Καλώ μονάδες ή σχηματισμούς να χτίσουμε μαζί το μέλλον της Αλεξανδρουπολης”

“Χρειάζεται κουράγιο για να αντέξεις κάποιον σαν εμένα” παραδέχτηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρουπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του για τη στήριξη που του παρέχουν όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο κος Λαμπάκης προκάλεσε μία συνάντηση των μελών της παράταξης του (Πόλη και Πολίτες) στην έναρξη της οποίας έκανε μία ομιλία, παρουσιάζοντας όλα όσα έχουν γίνει και έχουν προγραμματιστεί για το Δήμο της Αλεξανδρούπολης στα 7.5 χρόνια που τον διοικεί η παράταξη “Πόλη και Πολίτες”.

Η Αλεξανδρούπολη είναι ο πέμπτος δήμος σε απορροφητικότητα κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, ειπε ο κος Λαμπάκης, σημειώνοντας ότι κατά την περίοδο της δικής του δημαρχίας έχουν απορροφηθεί περίπου 130 εκ ευρώ που μετουσιώθηκαν σε έργα στην ευρύτερη επικράτεια του καλλικρατικού δήμου Αλεξανδρούπολης.

Την ομιλία του παρακολούθησαν σχεδόν όλα τα μέλη της παράταξής του και αρκετοί “φίλοι”, που παρακολούθησαν τον άτυπο απολογισμό πεπραγμένων που έκανε ο κος Λαμπάκης για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η συνέργεια και η συνεργασία είναι ο μόνος δρόμος για το μέλλον.

Από την αρχή της ομιλίας του, ο δήμαρχος επεσήμανε τις συνεργασίες του δημου με τους τοπικούς φορείς ή θεσμούς όπως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, η Μητρόπολη, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος και στις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ή σχεδιάζονται, επιμένοντας ότι όλα αυτά προέκυψαν από την καλή θέληση των συνεργαζόμενων και πάντα με γνώμονα το καλό της Αλεξανδρούπολης.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην απλή αναλογική που όπως όλα δείχνουν θα είναι το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και λίγο πριν ευχαριστήσει τους παριστάμενους σημείωσε πως “έχω τη δυνατότητα να καλέσω μονάδες και σχηματισμούς ή να πάω εγώ για να χτίσουμε το μέλλον” και κατηγόρησε για άλλη μία φορά τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για το γεγονός ότι δεν συνεργάζεται με τους δημάρχους και επιμένει στην εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Ο κος Λαμπάκης πάντως, φρόντισε να καταστήσει σαφή την πρόθεσή του για συνεργασίες ενόψει των εκλογών, που θα γίνουν το 2019, και που αν δεν γίνουν αυτές οι συνεργασίες, είναι πολύ πιθανό να προκύψουν “δήμαρχοι χωρίς νομιμοποίηση από το λαό”, όπως είπε χαρακτηριστικά.