Αντιπροσωπεία Ευρωπαίων Δικηγόρων θα επισκεφτεί τους Έλληνες κρατούμενους στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη

Την έμπρακτη στήριξη τους στην περιπέτεια των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου εκφράζουν έμπρακτα οι δικηγόροι όλης της Ελλάδας.

Με την απόφασή τους να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων στον Έβρο οι δικηγόροι όλης της Ελλάδας θέλουν να “δηλώσουν εμφατικά τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνουν οι δύο Έλληνες αξιωματικοί, οι οικογένειες τους και η τοπική κοινωνία, αλλά και για να δηλώσουμε ότι θεωρούμε τον Έβρο τον πρώτο νομό της Ελλάδας – όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά στην ψυχή μας και την καρδιά μας”, όπως είπε μιλώντας στο “R” ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ex officio πρόεδρος της Ολομέλειας Δημήτρης Βερβεσός.

Δ. Βερβεσός: Η Τουρκία παρανομεί στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών 

Ερωτώμενος για το αν η Τουρκία παρανομεί στο θέμα της παρατεινόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κος Βερβεσός τόνισε ότι “αυτό είναι προφανές και δεν το συζητάει κανείς” καθώς και ότι “το να κρατάς δύο ανθρώπους επί τρεις μήνες και πλέον χωρίς να τους έχεις απαγγείλει κατηγορία δεν προβλέπεται σε καμία έννομη τάξη”.

“Προσπαθήσαμε δύο φορές να επικοινωνήσουμε με τους συνηγόρους των στρατιωτικών, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό, γιατί προφανώς υπόκεινται σε καθεστώς τρομοκρατίας” είπε επίσης ο κος Βερβεσός, ο οποίος αποκάλυψε  ότι τον επόμενο μήνα επίκειται επίσκεψη αντιπροσωπείας Ελλήνων και Ευρωπαίων δικηγόρων στην Αδριανούπολη προκειμένου  “να δει τις δικαστικές και δικηγορικές αρχές της Αδριανούπολης και να μεταφέρει τα συμπεράσματά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”. 

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας συνεδρίασε για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στον Έβρο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε το Σάββατο 16/6 στην Ορεστιάδα και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17/6 στην Αλεξανδρούπολη με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια αποτελείται από 63 Προέδρους, που στην πλειοψηφία τους ήταν παρόντες.