Μια ανέλπιστη προβολή για τη Νίκη της Σαμοθράκης: ‘Πρωταγωνιστεί’ σε video clip της Beyonce

Για άλλη μία φορά το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας – αυτή τη φορά μάλιστα με έναν τρόπο που δεν έχουμε συνηθίσει.

Η παγκοσμίου φήμης τραγουδιστρια της pop, Beyonce μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο The Carters ‘APES**T’ και το video clip του έχει γυριστεί μέσα στο Μουσείο του Λούβρου. Παρά το γεγονός ότι η Beyonce είναι αμερικανίδα τυγχάνει ευρείας αποδοχής και στην Ευρώπη και ίσως γι’ αυτό να επιλέχθηκε το συγκεκριμένο μουσείο.

Τα γυρίσματα έγιναν σε διάφορες αίθουσες του Μουσείου και με φόντο ορισμένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα εκθέματα του, όπως η Μόνα Λίζα και η Αφροδίτη της Μήλου. Μεταξύ των εκθεμάτων που επιλέχθηκαν ήταν και η Νίκη της Σαμοθράκης. Έτσι το άγαλμα – σύμβολο του εβρίτικου νησιού συμπεριλαμβάνεται πλέον -σε περισσότερες από μία σκηνές- σε ένα βίντεο που θα δουν εκατομμύρια χρήστες του ίντερνετ (και αργότερα και τηλεθεατές).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρώτες 13 ώρες που το βίντεο ήταν στον “άερα” του διαδικτύου το είχαν δει πανω από 3.000.000 θεατές!