Αλεξανδρούπολη: Με 120 εκθέτες η φετινή Εμπορική Έκθεση Alexpo 2018

Μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουνίου θα βρίσκεται σε εξέλιξη η Διεθνής Εμπορική έκθεση της Αλεξανδρούπολης, Alexpo2018, που φέτος διοργανώνεται για 18η φορά και φιλοξενεί 120 εκθέτες.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης, που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 15/06 τέλεσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος στον χαιρετισμό του είπε μεταξύ αλλων ότι η διοργάνωση της έκθεση συμπίπτει με το καλοκαίρι-ορόσημο για την Ελλάδα, αφού κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αύγουστο η Ελλάδα βγαίνει από τη μνημονιακή πολιτική.

Ο κος Πιτσιόρλας κάλεσε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις σε συσπείρωση, ώστε να “μην πάνε χαμένες οι θυσίες του επιχειρηματικού κόσμου”, ο οποίος μπαίνει πλέον σε τροχιά ανάκαμψης αφού το κυβερνόν κομμα θα μπορεί να υλοποιήσει τις ιδέες του.

 

Επανεκκίνηση της οικονομίας το συντομότερο δυνατό ζήτησε από το βήμα των εγκαινίων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και οικοδεσπότης της διοργάνωσης Χριστόδουλος Τοψίδης, υπογραμμίζοντας ότι η Alexpo2018 είναι ο θεσμός που στηρίζει έμπρακτα τη μικρή και τη μεσαία επιχείρηση του Έβρου και της Θράκης.

Η φετινή Alexpo είναι αφιερωμένη στην τοπική γαστρονομία, που είναι ο κλάδος με τους διαχρονικά περισσότερους εργαζόμενους και αποτελείται κατά 95% από μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρά την κρίση συνεχίζουν να παίρνουν επιχειρηματικά ρίσκα και να επιτυγχάνουν.

“Ονειρεύομαι στο αεροδρόμιο να έρχονται αεροπλάνα από όλο τον κοσμο” είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στον δικό του χαιρετισμό, ενώ ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ επεσήμανε την τοπική γαστρονομία ως όχημα προς την Ανάπτυξη, την οποία λίγο νωρίτερα είχε δει να έρχεται ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος. Ο κ.κ. Άνθιμος που τέλεσε και τον αγιασμό της Έκθεσης κάλεσε την κυβέρνηση -στο πρόσωπο του κου Πιτσιόρλα- να χαράξει επιτέλους τον δρόμο προς την Ανάπτυξη ώστε αυτόν να βαδίσουν όλοι οι παραγωγικοί φορείς και εξεφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτή η Αναπτυξη θα έρθει.

Από το ίδιο βημα ο δήμαρχος Ορεστιάδας υπενθύμισε σε όλους ότι οι δύο στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται ακόμη στην Αδριανούπολη, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γιώργος Καββαθάς κάλεσε τις τοπικές αρχές να πιστέψουν στο συγκριτικό πλεονέκτημα του Έβρου και επιτέλους  να το αναδείξουν.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης ολοκληρώθηκαν με μία δεξίωση στον χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.