‘Μαύρα’ σύννεφα πάνω από τη Γιορτή Κρασιού – Αντιδρούν οι Σύλλογοι

Την ΜΗ συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού εξετάζουν στην πλειοψηφία τους οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Αλεξανδρούπολης, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν σε πρόσφατη συγκέντρωση που προκάλεσε η ΕΠΟΦΕ και στην οποία συζητήθηκε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Πρώτο σημείο αντίθεσης των Συλλόγων είναι η ημερομηνία της φετινής διοργάνωσης που είναι η περίοδος 22-26 Αυγούστου (βλ. περισσότερα εδώ), αλλά σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του “R”, αυτό δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα συμμετοχής.

Αυτά στα οποία αντιδρούν οι Σύλλογοι και ζητούν να αλλάξουν είναι η διάρκεια της Γιορτής και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του “R”, οι Σύλλογοι ζητούν να πλαισιωθεί η Γιορτή και με παράλληλες δράσεις, αλλά κυρίως στη διάρκεια της να προστεθούν ακόμη τρία βράδια.

Σε ένα από αυτά τα βράδια, οι Σύλλογοι ζητούν οπωσδήποτε να διοργανωθεί γλέντι με σαρακατσάνικη μουσική, κρίνοντας ως άδικη την εξαίρεση της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας από τη φετινή διοργάνωση.

Η αντιπρόταση των Συλλόγων θα τεθεί υπόψη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και του Προέδρου της ΤΙΕΔΑ Λάκη Αρβανιτίδη μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Αν σε αυτή τη συνάντηση δεν βγει λευκός καπνός, οι Σύλλογοι της Αλεξανδρούπολης τουλάχιστον, δεν θα συμμετάσχουν στην Γιορτή Κρασιού 2018.

Εν τω μεταξύ για τα δύο λαϊκά βράδια της Γιορτής έχουν “κλειδώσει” τα ονόματα του Νίκου Μακρόπουλου και της Ελένης Φουρέιρα.